"Barselona Džipsi Balkan orkestra" predstavlja novu pevačicu u obradi pesme Esme Redžepove

Barselona Džipsi Balkan orkestra predstavlja novu zvezdu, pevačicu sa Sicilije Margeritu Abitu

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

13:52

Foto: Promo

Barselona Džipsi Balkan orkestra (Barcelona Gipsy balKan Orchestra) važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku. Ovog puta izabrali su obradu makedonske rumbe, kraljice ciganske muzike Emse Redžepove. Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao sjajnu izvedbu i novu pevačicu Margeritu kao fenomenalno osveženje ovog benda.

Barselona Džipsi Balkan orkestra je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića, koji je iz Beograda, bend čine nova pevačica Margerita Abita, italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora.

Kovačević je rođeni Beograđanin koji već 19 godina živi u Barseloni. On sa svojim prijateljima čini svetski poznatu atrakciju “world music” muzičke scene i povodom nove zvezde u bendu izjavio je: "Ako nesto odlikuje BGKO, to je afinitet prema konstantim promenama i istraživanjima. Odlazak Sandre Sangjao je za nas kraj jedne i početak nove ere. Margerita Abita nam je donela novu energiju, nove pesme i stare snove. Muzika kao način života i želja da se to podeli sa celim svetom...Najbolji način započeti novi ciklus je pesma kraljice cigana, neponovljive Esme Redžepove.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: