"Barselona Džipsi Balkan orkestra" predstavlja novu pevačicu u obradi pesme Esme Redžepove

Barselona Džipsi Balkan orkestra predstavlja novu zvezdu, pevačicu sa Sicilije Margeritu Abitu

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Barselona Džipsi Balkan orkestra (Barcelona Gipsy balKan Orchestra) važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku. Ovog puta izabrali su obradu makedonske rumbe, kraljice ciganske muzike Emse Redžepove. Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao sjajnu izvedbu i novu pevačicu Margeritu kao fenomenalno osveženje ovog benda.

Barselona Džipsi Balkan orkestra je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića, koji je iz Beograda, bend čine nova pevačica Margerita Abita, italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora.

Kovačević je rođeni Beograđanin koji već 19 godina živi u Barseloni. On sa svojim prijateljima čini svetski poznatu atrakciju “world music” muzičke scene i povodom nove zvezde u bendu izjavio je: "Ako nesto odlikuje BGKO, to je afinitet prema konstantim promenama i istraživanjima. Odlazak Sandre Sangjao je za nas kraj jedne i početak nove ere. Margerita Abita nam je donela novu energiju, nove pesme i stare snove. Muzika kao način života i želja da se to podeli sa celim svetom...Najbolji način započeti novi ciklus je pesma kraljice cigana, neponovljive Esme Redžepove.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu