Rambo Amadeus za B92: "Niko nije samo svoj, svi smo deo društva"

Jedan od najoriginalnijih umetnika i muzičara regiona Antonije Pušić poznatiji kao Rambo Amadeus uvek na orginalan način opisuje sliku društva i generalno svega što se dešava oko nas. Za B92 Ističe da više ne poručuje ništa preko masovnih medija “Svestan činjenice da je nemoguće parolama društvo menjati nabolje i da moje reči ne zvone u svim ušima jednako“. U četvrtak, 26. decembra u Kombank dvorani još jednom će nastupiti jazzy fanky legenda Rambo Amadeus.

Kultura

Izvor: Sanja Æulibrk

Petak, 22.11.2019.

11:15

Rambo Amadeus za B92:
Foto: Nenad Tasiæ

Razgovarala: Sanja Ćulibrk

Da li ima slučajnosti da je koncert (26.12.) na Dan propagandista Srbije?

Pojma nisam imao, potpuno je nevažno. Svaki dan je nečiji rođendan, proslava ili pomen.

Jedna od ključnih aktivnosti rada ljudskog mozga - da povezuje stvari - ujedno je i jedan od bagova ljudske inteligencije, nazivajući događaj koji se dogodio pre - uzrokom - a onaj posle - posledicom. O takozvanim “sinhronicitetima” da i ne govorim - istovremeno se uvek događa više paralelnih radnji, samo su gatare u stanju da sve njih dovedu u vezu.

Neko Vas doživljava kao pisca, neko kao muzičara, neko kao lidera iliti podršku mladima, kako Vi sebe doživljavate?

Kao oca tri sina koji pokušava da ih obuči i pripremi za funkcionalan život u izmenjenim klimatskim okolonostima koje neumitno dolaze, kao i sve ono što će one uzrokovati.

Koji stih Vaše pesma bi najpreciznije opisao današnje društvo?

Skoro sam završio jednu pesmu i spot - verujem da sam uspeo ovde da seciram današnje balkanske prilike, težnje i frustracije, izvol’te pogledajte. Zabavno je. Mnogi još pamte kako ste pre 27 godina na beogradskom festivalu prekinuli nastup u direktnom televizijskom prenosu i uz psovku poručili da nećete da zabavljate biračko telo dok bombe padaju na Dubrovnik i Tuzlu. Da li je to bio jedini način da se nešto poruči i šta biste danas poručili?

Psovke nisu okej, sve se može reći na pristojan način, mada bi trebalo biti dalaj-lama i u nekim okolnostima sačuvati takt. Danas ne poručujem preko televizora nikom ništa - svestan činjenice da je nemoguće parolama društvo menjati nabolje i da moje reči ne zvone u svim ušima jednako. Svojim performansima, koncertima i pisanim intervjuima komuniciram sa jednim manjim delom društva koje to što ja imam da kažem zanima. Svoje stavove i mišljenja, koji nisu baš uvek svima, pa ni meni sasvim jasni i razumljivi, ne namećem preko masovnih medija kao neku univerzalnu istinu, ta količina egoizma je nekako sa mladošću iscurila. Obraćam se preko mas-medija samo ako reklamiram koncert, ili ako kao profesionalac u šou-biznisu - dobijam neke pare za to.

Izvol’te na koncert - tu ćete sasvim jasno doživeti moju sliku sveta i moj odnos prema njoj.

Za Vas kažu da ste svoji. Šta zapravo znači biti svoj u današnje vreme?

Niko nije samo svoj, svi smo deo društva, samo je pitanje kom segmentu društva pripadamo.

Karte za koncert su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket visiona i online na http://kombankdvorana.rs/rambo-amadeus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: