Jasmin Levi prvi put nastupila u Beogradu: Zapevala pred punom salom

Velika zvezda izraelske i španske etno-pop scene Jasmin Levi prvi put u karijeri nastupa pred beogradskom publikom.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2019.

15:51

Jasmin Levi prvi put nastupila u Beogradu: Zapevala pred punom salom
Foto: MK B92

Jasmin Levi spada u novu vrstu svetskih zvezda, kakva je i njena dobra prijateljica Končita Buika. Ona ukršta svoje jedinstveno kulturno nasleđe sa savremenim pop zvukom. Dolazi iz Izraela, ali je poreklom iz Španije, gde postoji kultura tamošnjih Jevreja pa njena muzika pruža jedinstvo flamenka i jevrejske muzike.

Njene pesme govore u ime svih kultura Mediterana i daju nam muziku koja nastaje na razmeđi svetova. Jasmin nastupa u Beogradu u Kombank dvorani u okviru turneje koja se naziva "Libertad", što u prevodu znači sloboda. Naziv turneje dobija smisao kada se nađete u društvu pevačice koja isijava strast i energiju koja bi mogla da pomeri planine.

Beogradska publika ima priliku da uživa u divnoj muzici i glasu poznate pevačice koja nije krila svoje uzbuđenje pred početak koncerta. Dolaskom u Srbiju sačekalo ju je veliko iznenađenje.

"Veoma sam uzbuđena što nastupam u Srbiji. Nisam znala da ovoliki broj ljudi ovde voli moju muziku", rekla je Jasmin za B92.

Kombank dvorana bila je mala da primi sve koji su želeli da "budu ludi sa Jasmin" kako je pevačica pozvala pre koncerta fanove da joj se pridruže i budu ludi sa njom.

Zvuci dobro poznatih pesama ispunili su Kombank dvoranu, a glas dive učinio je da se publika naježi. Neki nisu krili čak ni suze tokom izvođenja pojedinih numera jer energija i strast koju Jasmin unosi u svoje pesme i nastup nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

"Slavim život, ljubav, pa i bol i tugu i slomljeno srce. Ali, ako umrem, umreću srećna", rekla je Jasmin za B92 pre početka koncerta.

Jasmin Levi nastupila je u Beogradu u okviru turneje "Libertad", a unapred se radujemo nejnom ponovnom dolasku u Srbiju i novim nastupima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: