"Ako imate samo tri rečenice za Partibrejkerse, shvatate kakva je muka u pitanju"

Knjiga "Rok legende", čuvenog muzičkog kritičara Ernesta Asantea, istorijska je enciklopedija rokenrola koja govori o tome koliko su muzičari menjali svet i uticali na globalnu politiku i kulturu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2019.

14:00

Foto: Printscreen / Prva TV

Knjiga ima poseban dodatak posvećen istoriji jugoslovnskog rokenrola, za čiji nastanak je odgovoran Asanteov srpski kolega, čuveni rok novinar i kritičar Petar Janjatović.

"Knjiga predstavlja zbirku eseja o većini najbitnijih svetskih rok muzičara. Izdavač je imao ideju da obogati ovaj prevod, koji je uradio Dejan Cukić, pa su mene zamolili da to uradim."

"Ja sam na 24 strane napisao kratak vodič kroz jugoslovenski rokenrol, pokušavajući da to bude zanimljivo, da bude informativno. To uopšte nije bilo lako, jer ako imate tri rečenice za Partibrejkerse, onda shvatate kakva je muka u pitanju", kaže Janjatović.

Šta u današnje vreme predstavlja glas rokenrola i zašto je "čovek čoveku - zvuk", saznajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: