Kolja objavio "Užički heroin", pred koncerte u Nišu i Beogradu VIDEO

Muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je spot sa živim izvođenjem kultne pesme "Užički heroin", pred koncerte 29. novembra u klubu "Feedback" u Nišu, i 2. i 3. decembra u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Izvor: B92
Podeli
Kolja i Voja Aralica / Foto: Nebojša Babić
Kolja i Voja Aralica / Foto: Nebojša Babić

"Uvek se neka pesma izdvoji. Ovaj fank s prvog albuma bio je i ostao naša koncertna uzdanica, da tako kažem. A zašto je to tako, ne znam. Pesma ima svoj karakter, kao i čovek. I svoju sudbinu", kaže Kolja.

"Užički heroin", objavljen na albumu Kolje i Smaka Belog dugmeta "Mama, nemoj plakati" (2001), zabeležen je u nadahnutoj i opasno rasviranoj, skoro devetominutnoj živoj verziji Kolje i benda, s kraja prošle godine i koncerta u rasprodatoj Kombank dvorani u Beogradu.

Pored Kolje (vokal i gitara), svirali su gitarista Vojislav Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

Pred publiku u Nišu i Beogradu Kolja se vraća u pravom trenutku - godinu dana od izlaska odlično prihvaćenog albuma "4 Prsta", sa koga su se izdvojile "Može malo sutra", "Ala je lep ovaj svet" i "Svaku noć je isti mrak", i deset godina od "Kolje" (2009), na kome su "I eto udade se ti za konja", "Da li venem ili zrim" i "Maršala Birjuzova 8".

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza dodatno učvrstio i trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom "Grobovlasnici" (2013), a o svojim nastupima kaže:

"Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka".

Ulaznica za Koljin koncert u niškom klubu Feedback koštaju 900 dinara (Galileo Tours, Nikole Pašića 35 i Vintage shop, Davidova 9), a na dan koncerta ako ih ostane biće 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu