Beogradska filharmonija - orkestar od pet zvezdica

Vodeći svetski portal za kritiku i mapiranje koncerata "Bahtrek" ocenio je poslednji nastup Beogradske filharmonije sa maksimalnih pet zvezdica, saopštili su danas iz Filharmonije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.10.2019.

16:32

Beogradska filharmonija - orkestar od pet zvezdica
Foto: Beogradska filharmonija

Koncert koji je orkestar održao 25. oktobra na Kolarcu okarakterisan je kao jedan od najboljih ikada, odnosno "događaj koji će se dugo pamtiti".

Pod vođstvom šefa dirigenta Gabrijela Felca, Beogradska filharmonija je izvela Štrausove "Metamorfoze" i Betovenovu "Eroiku".

Felcova jedinstvena i uzbudljiva koncepcija omogućila je muzičarima Beogradske filharmonije da prikažu svoje umeće u punom sjaju.

Pored ovacija koje je orkestar dobio od publike, kritičar Piter Konors je primetio da se te večeri baš sve sklopilo: orkestar u vrhunskoj formi, izuzetan odnos Felca kako sa sviračima tako i sa publikom, pa čak i Kolarčeva akustika koja je bila odgovarajuća za ova dela.

Ponosan na filharmoničare, Gabrijel Felc je nakon koncerta rekao da je to bila najbolja Eroika u njegovoj karijeri šefa-dirigenta, a maksimalnu ocenu kritike čestitao je muzičarima preko društvenih mreža.

Portal Bahtrek redovno prati i objavlje prikaze koncerata Beogradske filharmonije, od kojih je izvođenje Glijerove simfonije "Ilja Muromec" iz marta 2018. godine, takođe nagrađeno sa pet zvezdica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: