Džezrauš big bend, svetska muzička atrakcija svira u Kragujevcu

Tokom proslave velikog jubileja, 20 godina postojanja, "Internacionalni džez festival u Kragujevcu" (IJFK) koji se održava od 24. do 26. oktobra, nastupiće neki od trenutno najaktuelnijih muzičara evropske džez scene, koje podjednako voli i kritika i publika

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: wangsong/depositphotos
Ilustracija/Foto: wangsong/depositphotos

I nije reč samo o njihovoj sviračkoj genijalnosti, navodi se u saopštenju, već i o izuzetno atraktivnom programu koji izvode i koji obuhvata ukus široke publike, od onih koji bi da plešu, preko strogih poštovalaca džeza do mlađe publike koja voli tehno i haos zvuk.

Pravi ekskluzivitet predstavlja nastup Džezrauš big benda iz Minhena, svetske muzičke senzacije i koncertne atrakcije, koji prvi put dolazi u Srbiju i svira na zatvaranju.

To je big bend koji svoj džez zvuk kombinuje sa tehno i haos muzikom, a pored di-džeja bend prate i izuzetni vokali. Uz vrlo upečatljiv scenski nastup, bend krasi izuzetno sviračko umeće, zbog čega ga i muzički kritičari nazivaju fenomenom.

Džezrauš bigbend briše sve žanrovske granice i nudi publici vrhunski muzički doživljaj, a o popularnosti i obožavanju od strane publike svedoči i podatak da sviraju preko 120 koncerata godišnje širom sveta, od rok dvorana do čuvenog Linkoln centra i velikih koncertnih dvorana u Rusiji. Prvi je big bend u svetu koji je rezident jednog tehno kluba. Sudeći po objavljenom spisku nastupa, ovo je jedinstvena prilika da ih u bližem regionu čujemo u narednih godinu dana.

Svi koncerti glavnog programa ovogodišnjeg izdanja Festivala počinju u 20:00 časova na Velikoj sceni Knjaževsko - srpskog teatra u Kragujevcu.

strana 1 od 14 idi na stranu