Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na "Evrosong 2020"

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na "Pesmi Evrovizije" u Holandiji 2020. godine i raspisala javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju, saopšteno je iz RTS.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.08.2019.

14:53

Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na
Foto: Valerii_Honcharuk/depositphotos

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine. Kako se navodi u saopštenju, u cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje "Pesma Evrovizije 2020", koje će biti održano 12, 14. i 16. maja 2020. godine u organizaciji Evropske radio-difuzne unije (EBU).

Roterdam je u neizvesnoj trci sa Mastrihtom izabran za domaćina 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrope. Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za "Pesmu Evrovizije 2020" obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju - muzičkom festivalu.

Ako od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju, dodaje se u saopštenju RTS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: