Ove jeseni žene dominiraju

Britanski list Gardijan objavio je spisak pop albuma "koje morate čuti ove jeseni", uz napomenu da je i 2019. bila plodna godina što se tiče pop muzike, a da prolazi u znaku pevačica koje su na Zapadu lansirale nove albume.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tejlor Svift / Foto: GettyImages / Mark Metcalfe
Tejlor Svift / Foto: GettyImages / Mark Metcalfe

Na Jutjubu se mogu čuti reklame nove muzike od Lizo do Bili Eliš, a nove albume su pripremile i Ariato i Ariana Grande. Među pevačicama sa novim pesmama u 2019. godini list izdvaja Dženi Luis, Solanž i Bjonse koja je lansirala pesmu "Homecoming".

Žene su dominirale na muzičkoj sceni, iako je bilo albuma koje su lansirali pevači kao što je Tajler, koji je komponovao nekoliko pesama koje su postale hit ("Creator", "Cage the Elephant" i "The National"), ali će žene, po svemu sudeći dominirati i u 2020.godini, smatra list.

Tejlor Svift je već lansirala svoj prvi hit za narednu godinu "Lover".

Među pevačicama koje su najavile nove albume su Selena Gomez, HAIM, Majli Sajrus i Rijana, ali neće da pričaju o pesmama koje su snimile, niti su spremne da kažu kada će se pojaviti novi albumi. U medijima je lansirana vest da su Rijanine nove pesme ili čisti rege ili su inspirisane muzikom za ples.

Popularna pop pevačica Houp Sandoval lansiraće svoj novi albim već 30 avgusta i na njemu je 14 pesama uključujući "Plaža u Veneciji" "J**i ga, ja te volim"i "Sreća je jedan leptir". Sedmi album ove norveške svestrane umetnice stiže zajedno sa njenom knjigom "Paradise Rot" o fantastičnom buđenju senzualnost kod jedne studentkinje.

Kim Gordon / Foto: GettyImages / Ben Gabbe
Kim Gordon / Foto: GettyImages / Ben Gabbe

Bez obzira da li znate Kim Gordon iz vremena kada je radila sa Sonic Youth ili u skorije vreme sa Bilom Najsom kao duo Body/Head ili preko solo izložbe u Dablinu i Pitsburgu, ona pokazuje da sledi svoju muzu gde god da je vodi od muzike do romana.

Kim Gordon je na albumu za koji je pisala reči, muziku i pevala snimila muziku koja je "veoma eklektična". Na albumu koji će biti u prodaji od 11. oktobra ima devet pesama i svaka je totalno različita od ostalih, ali sve su u nekom specifičnom stilu koji nazivaju "gordijanski".

Endžel Olsen takođe traga za nekim svojim stilom koji bi bio blizak klasičnoj američkoj folk muzici koju ona naziva "grandž -folki". Album će se pojaviti 4. oktobra i na njemu je radila armija producenata, a pratio ju je orkestar od 14 članova.

Sarlota Ema Ejčison bolje poznata kao Čarli XCX izvodi pop pesme koje piše u saradnji sa Serenom Gomez, Blondi, Šonom Mendezom i Kamiljom Kabeljo. Uporedo snima i dokumentarni film o rodnoj ravnopravnosti u industriji zvuka. Ona će svoj novi ambum izdati 13.septembra.

Muzika

Vanesa Mej, Ađela Georgiju, Kvin siks na Bemusu

Jedna od najvećih operskih diva današnjice, sopran Anđela Georgiju, nastupiće 6. oktobra iz Simfonijski orkestar RTS-a i tenora Teodora Ilinkaja u beogradskom Centru "Sava" na otvaranju 51. Bemusa, najavili su iz Centra beogradskih festivala.

Muzika petak 30.08. 13:37 Komentara: 3
strana 1 od 14 idi na stranu