Plasido Domingo ponovo nastupa, prvi put posle optužbi za seksualno uznemiravanje

Operski pevač Plasido Domingo (78) vraća se na scenu na festivalu u Salcburgu, prvi put pošto su se pojavile optužbe više žena da ih je seksualnu uznemiravao.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages / Phillip Faraone
Foto: GettyImages / Phillip Faraone

Pročitajte još:

Dve operske kuće u SAD otkazale su njegove nastupe, međutim nijedna evropska operska kuća to nije učinila, prenosi AP, dodajući da su čak brojne kolege i institucije stale u njegovu odbranu.

Domingo je dobio punu podšku organizatora festivala u Salcburgu i kolega uoči izvođenja opere Đuzepea Verdija "Lujza Miler".

Predsednica festivala Helga Rabl Štadler navela je u saopštenju da smatra da bi bilo pogrešno i nemoralno donositi "nepovratne presude u ovom trenutku i zasnivati odluke na takvim presudama".

Ona je dodala da Dominga poznaje 25 godina, da je uvek bio ljubazan i da bi sigurno čula za sve to vreme da ga je neko optužio.

Kako se navodi, za sada je potvrđeno da će Domingo održati svih 21 nastupa do novembra 2020. godine, uključujući i nastup na obeležavanju 50 godina od njegovog prvog nastupa u Milanskoj skali zakazan za 15. decembar.

Američka agencija navodi i da se većina operskih kuća poziva na pretpostavku nevinosti, dok neki kažu da će sačekati kraj istrage u Los Anđelesu.

Devet žena optužilo je Dominga za višegodišnje seksualno uznemiravanje u operi u Los Anđelesu, gde je on dugo godina radio kao generalni direktor. Nekoliko njih reklo je da je ostalo bez posla ili da je bilo kažnjeno zbog odbijanja njegove ponude.

Prema njihovim navodima, on ih je uznemiravao telefonskim pozivima, pozivima u hotelske sobe i njegov apartman, za neželjeno dodirivanje i ljubljenje.

Domingo je za navode rekao da su "zabrinjavajući i netačni", kao i da veruje da su njegove veze sa ženama bile sporazumne.

Muzika

Vanesa Mej, Ađela Georgiju, Kvin siks na Bemusu

Jedna od najvećih operskih diva današnjice, sopran Anđela Georgiju, nastupiće 6. oktobra iz Simfonijski orkestar RTS-a i tenora Teodora Ilinkaja u beogradskom Centru "Sava" na otvaranju 51. Bemusa, najavili su iz Centra beogradskih festivala.

Muzika petak 30.08. 13:37 Komentara: 3

Ove jeseni žene dominiraju

Britanski list Gardijan objavio je spisak pop albuma "koje morate čuti ove jeseni", uz napomenu da je i 2019. bila plodna godina što se tiče pop muzike, a da prolazi u znaku pevačica koje su na Zapadu lansirale nove albume.

Muzika ponedeljak 26.08. 18:40 Komentara: 5
strana 1 od 14 idi na stranu