Belgrade Music Week: 17 izvođača u tri dana

Na Ušću u Beogradu danas počinje trodnevni festival Belgrade Music Week festival.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: nd3000/depositphotos
Ilustracija/Foto: nd3000/depositphotos

Kako su najavili organizatori, više od 17 najvećih zvezda pop, trep i narodne muzike nastupiće na ovom prvom Belgrade Music Week festivalu na Ušću.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je, budući da je upravo završeni "Bir fest" postao značajna manifestacija za turizam Beograda, odlučeno da se ove godine nastavi sa organizovanjem koncerata, tako da će u naredne tri nedelje u Beogradu biti održano još koncerata.

"Posle 'Bir festa', na kojem je nastupilo više od 120 izvođača i koji je zaista bio uspešan, ovog vikenda ćemo imati 17 velikih zvezda u tri dana i to će zaista biti spektakl. Vikend posle toga nas čeka klasika, a posle toga i Ivan Tasovac s filharmonijom na otvorenom", rekao je Vesić.

Muzika

Vanesa Mej, Ađela Georgiju, Kvin siks na Bemusu

Jedna od najvećih operskih diva današnjice, sopran Anđela Georgiju, nastupiće 6. oktobra iz Simfonijski orkestar RTS-a i tenora Teodora Ilinkaja u beogradskom Centru "Sava" na otvaranju 51. Bemusa, najavili su iz Centra beogradskih festivala.

Muzika petak 30.08. 13:37 Komentara: 3

Ove jeseni žene dominiraju

Britanski list Gardijan objavio je spisak pop albuma "koje morate čuti ove jeseni", uz napomenu da je i 2019. bila plodna godina što se tiče pop muzike, a da prolazi u znaku pevačica koje su na Zapadu lansirale nove albume.

Muzika ponedeljak 26.08. 18:40 Komentara: 5
strana 1 od 14 idi na stranu