Rok opera za kraj Bir festa

Muzičkim spektaklom Rok opera večeras se završava 17. beogradski Bir fest, saopštili su organizatori.

Izvor: B92
Podeli
Foto: nemar74/depositphotos
Foto: nemar74/depositphotos

Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, prvi put će na otvorenom izvoditi hitove svetskih rok zvezda, koje će pevati poznati umetnici.

Pored 100 muzičara Rok opere, na velikoj festivalskoj bini će prvi put nastupiti i mladi autor Marko Luis, kao i hrvatska grupa Majke. Svoje nove hitove će pevati i Ajs Nigrutin i Timbe, a festival će zatvoriti koncert Kande Kodže i Nebojše.

Tokom prve četiri večeri festivala u muzici i pivu uživalo je više od 400.000 posetilaca, pa organizatori i tokom poslednje večeri očekuje puno Ušće.

Muzika

Vanesa Mej, Ađela Georgiju, Kvin siks na Bemusu

Jedna od najvećih operskih diva današnjice, sopran Anđela Georgiju, nastupiće 6. oktobra iz Simfonijski orkestar RTS-a i tenora Teodora Ilinkaja u beogradskom Centru "Sava" na otvaranju 51. Bemusa, najavili su iz Centra beogradskih festivala.

Muzika petak 30.08. 13:37 Komentara: 3

Ove jeseni žene dominiraju

Britanski list Gardijan objavio je spisak pop albuma "koje morate čuti ove jeseni", uz napomenu da je i 2019. bila plodna godina što se tiče pop muzike, a da prolazi u znaku pevačica koje su na Zapadu lansirale nove albume.

Muzika ponedeljak 26.08. 18:40 Komentara: 5
strana 1 od 14 idi na stranu