Obožavaoci Bitlsa obeležili 50 godina od izlaska albuma "Abbey Road"

Stotine obožavalaca popularnog benda Bitlsi obeležilo je danas u Londonu 50 godina od izlaska albuma "Abbey Road", tako što su ponovo pravili fotografije sa naslovnice tog albuma.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty/Leon Neal
Foto: Getty/Leon Neal

Pre tačno 50 godina, 8. avgusta 1969. godine u 11:35 ujutro nastala je čuvena fotografija slavne četvorke Džona, Pola, Džordža i Ringa kako prelaze pešački prelaz ispred studija "Abbey Road".

Ova fotografija, koja je upotrebljena kao naslovnica pretposlednjeg studijskog albuma benda, postala je jedna od najpoznatijih u istoriji muzike.

Foto: Getty/Leon Neal
Foto: Getty/Leon Neal

Obožavaoci su danas mobilnim telefonima, na pešačkom prelazu koji je postao mesto hodočašća obožavalaca Bitlsa iz celog sveta, pravili fotografije u znak sećanja na naslovnu stranu albuma "Abbey Road".

Foto: Getty/Leon Neal
Foto: Getty/Leon Neal

"Svakog sata, svakog dana ima obožavalaca na ovom pešačkom prelazu", rekao je Ričard Porter, turistički vodič koji je organizovao obeležavanje godišnjice.

"Video sam mnogo različitih poziranja na prelazu, od parova koji tu prave svoje svadbene fotografije, do ljudi koji prelaze goli", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu