Njujorški duo Yagull i Lena Kovačević u Narodnom muzeju

Koncert pod nazivom "Njujork-Beograd-Tokio" na kojem će nastupiti akustični duo iz Njujorka "Yagull", uz gostovanje naše pop-džez pevačice Lene Kovačević, biće održan 21. avgusta u Narodnom muzeju u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 05.08.2019.

14:15

Njujorški duo Yagull i Lena Kovačević u Narodnom muzeju
Foto: Printscreen TV Prva

Yagull je njujorški instrumentalni, akustični multižanrovski duo koji čini par kompozitora, producent i gitarista Saša Marković, Beograđanin koji od 2001. živi u Njujorku, i pijanistkinja iz Japana Kana Kamitsubo.

Od 2012. godine Yagull je snimio četiri albuma u saradnji sa njujorškom izdavačkom kućom Moon June Records. Albumi su naišli na odličan prijem kod mnogobrojnih medija uz recenzije na više od 20 jezika.

Njihov zvuk je baziran na gitarsko-klavirskom duetu, uz povremenog gostujućeg muzičara. Na prva 2 albuma "Films (2012) i "Kai" (2015), nazvan po Kaninom i Sašinom sinu, gostovali su muzičari iz više od 10 zemalja sveta i različitih muzičkih žanrova, od klasičnih do džez, bluz i rok instrumentalista.

Yagull je kao duo imao zapažene nastupe u Njujorku u Stajnvej holu i Nacionalnom opersko centru. Novi album YUNA, izašao u decembru 2018, naišao je na odličan prijem kritike. Rasprodati nastupi u Japanu ovog proleća su Kanu i Sašu predstavili novoj publici, koja ih je dočekala sa velikim entuzijazmom.

Beogradsku publiku 21. avgusta očekuju poznate filmske numere u posebnom aranžmanu, kao i internacionalni evergrin klasici koje će izvoditi Lena Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: