Kultna rok himna upravo je postala najstariji spot sa više od milijardu pregleda na Jutjubu

Videospot za pesmu "Bohemian Rapsody" grupe "Queen" na Jutjubu je dosegao milijardu pregleda i tako postao novi rekorder, odnosno, prvi spot stariji od 1990. godine koji je prešao tu respektabilnu brojku. Za to mu je trebalo nešto više od deset godina.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.07.2019.

10:30

Kultna rok himna upravo je postala najstariji spot sa više od milijardu pregleda na Jutjubu
Foto: Gettyimages / Fox Photos

"Činjenica da naša muzika i dalje ima tako veliki uticaj je neverovatna i zahvaljujemo vam na tome", objavili su na službenoj Facebook stranici članovi grupe Queen, a fanovima su poklonili i remasterizovanu HD verziju spota.

Spot za "Bohemian Rhapsody" premijerno je prikazan 20. novembra 1975. godine u emisiji "Top Of the Pops" i generalno se smatra prvim promotivnim muzičkim videospotom. Inspirisan je naslovnicom albuma "Queen II", a režirao ga je Brus Gouers. Snimanje u studiju Elstree trajalo je samo tri sata.

Povodom Jutjub rekorda grupa je pokrenula i globalnu kampanju "You Are The Champions", kojom pozivaju fanove širom sveta da se uključe u kreiranje novih spotova.

Plesači, pevači, muzičari i vizuelni umetnici, naime, imaju priliku da budu u jednom od tri videospota, "A Kind Of Magic", "Bohemian Rhapsody" i "Don't Stop Me Now".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: