Svetski džez orkestar mladih u Beogradu

Vrhunski mladi džez muzičari iz celog sveta okupljeni u sklopu "JM Jazz World Orchestra" (Svetski džez orkestar mladih), pod vođstvom renomiranog američkog tromboniste Luis Bonile, nastupiće 28. jula u Dorćol placu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2019.

11:15

Svetski džez orkestar mladih u Beogradu
Foto: wangsong/depositphotos

Ovo je jedan od vodećih projekata "Jeunesses Musicales International" (JMI), u okviru koga se prolazi oštra konkurencija na audicijama.

"JM Jazz World Orchestra" je sastavljen od 20 vrhunskih muzičara iz 14 zemalja sveta, koji su uz pomoć međunarodnog žirija odabrani među stotinama prijavljenih kandidata.

Orkestar postoji već šest godina, a nastupao je na brojnim festivalima kao što su Gaume jazz festival (Belgija), Brosella jazz festival (Belgija), North Sea Jazz festival (Holandija), Montreux jazz festival (Švajcarska), ATO jazz festival (Bugarska), Liburnija jazz festival (Hrvatska), ZG KUL (Tomislavac), kao i na brojnim koncertima u Belgiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Norveškoj, Italiji i Sloveniji. Koncert organizuje Muzička omladina Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: