"Ima nas!": Uspešno završen Arsenal fest 09 FOTO

Arsenal fest 09 završen je u nedelju ujutro, nakon savršene letnje noći tokom koje je oko 10.000 posetilaca uživalo u moćnom izdanju Partibrejkersa, posebnom ugođaju koji je stvorio zvezda večeri Kurt Vile, razbijačkom setu Goblina i brojnim drugim nastupima.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2019.

15:05

Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ

Četvorodnevni festival u Kragujevcu bio je jači od nevremena u četvrtak, uspešno je prvi u Srbiji uveo trajne umesto jednokratnih plastičnih čaša, privukao je ukupno oko 32.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva, i zaradio je pohvalu Kurta Vilea da je "Arsenal najbolji festival u čitavoj istočnoj Evropi i šire!"

Legendarni Partibrejkers prodrmali su u subotu Main Stage "Zemljotresom" i "Lobotomijom", "Put" je zvučao moćno kao i "Hiljadu godina", a mogli su se čuti i "Ono što pokušavam sad" i "Hipnotisana gomila".

Nakon "Kreni prema meni" i uvek poetične "Hoću da znam", frontmen Zoran Kostić Cane kratko je odjavio bend sa "Ljudi, to bi bilo sve. Ćao!".
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Premijerni dolazak u Srbiju pokazao je da američki indie rock kantautor Kurt Vile i kod nas ima odane fanove. Vile je sa svojim bendom The Violators stvorio poseban štimung na Mainu, raspoloženo izvodeći svoje lagane, melanholične, a lepršave pesme "Mutinies", "Cold Wind", "Pretty Pimpin'", "Wild Imagination", "Boss"...

Publika je burno odobravala, a Kurt uzvraćao sa "I love you", "Thank you".
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Paklenu završnicu četvrte večeri na Mainu priredili su stari znanci Arsenala - Goblini.

Frontmen Branko Golubović Golub, koji je po podne u okviru Arsenalovog pratećeg programa promovisao svoju knjigu "Izgužvane misli", i ekipa krenuli su silovito sa "Dalekim putem".

Pred krcatim, raspevanim, uzavrelim "Kneževim Arsenalom" Goblini su pržili "Lunu", "U magnovenju", "Ona misli da zna"... i naravno poručili "Ima nas!"
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Garden Stage je bio pretesan da primi sve zainteresovane koji su hteli da čuju repera Vojka V. i hitove "Zovi čovika", "Rođendan" i "Kako to", kao i Atheist Rap koji je, malo je reći u navijački vatrenoj atmosferi, proslavljao 30 godina postojanja.

Garden je bio i mesto upoznavanja novih zanimljivh imena kakvi su Buč Kesidi, Dram, Vizelj, Bohemija i Lagana sreda.

Kao i prošle godine, festival je na Gardenu zatvorio sa prvim zracima sunca Balkan-soul muzičar Marko Louis, dok su Explosive Dj Stage završne večeri drmali b2b Hunckie, Speedy, Siniša Tamamović i Petar Dundov.
Foto: Arsenal Fest / Zoran Lazareviæ Laki
Arsenal fest 09, pored toga što je doveo dugo očekivane legende metala Testament (basista Steve Di Giorgio na Instagramu: "Sjajan festival, moćna publika, dobra svirka"), premijerno je u Srbiju pored Kurta Vilea doveo i Little Stevena i Red Fang.

Trajne čaše brendirane za Arsenal pokazale su se kao pun pogodak, jer iza festivala nije ostalo tone bačene jednokratne plastike, a publika je većinom odlučila da ne uzme kauciju već da ih zadrži!
Foto: Arsenal Fest / Zoran Lazareviæ Laki

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: