"Samo za taj osjećaj": Gitarska grmljavina u pratnji 10.000 glasova FOTO / VIDEO

Kragujevački Arsenal fest, treće večeri održavanja, u prostor Kneževog arsenala provukao je oko 10.000 posetilaca, koji su Svetski dan muzike obeležili uz Hladno pivo, izuzetno raspoloženog Neleta Karajlića, Eyesburn, Red Fang...

Kultura

Izvor: B92

Subota, 22.06.2019.

15:15

Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ

Kao što je u najavi nasptupa i pomenuo frontmen benda Mile Kekin, nastup Hladnog piva obilovao je najvećim hitovima benda. Brojnu publiku, koja je ispunila prostor ispred Main Stage-a, dočekao je žestok baraž dobro poznatih pesama hitova su "Carstvo pasea", "Ranjeni i ludi", "Ezoterija", "Nije sve tako sivo"...

"Uvek nam je dobar osećaj kad smo u Kragujevcu! Ovo je Arsenal 09. Nadamo se da ćemo se videti na Arsenalu 90!", rekao je Mile uz pesmu "Samo za taj osjećaj".
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Na Hladno pivo se odlično nadovezao Nele Karajlić, koji je u odličnoj glasovnoj formi, neumorno jurio binom i pozivao publiku da peva sa njim uglas.

Karajlićev prateći bend Osiromašeni uranijum zvučao je odlično, a publika je gromoglasno pevala stare hitove Zabaranjenog pušenja: "Javi mi", "Neću da budem Švabo", "Nedjelja kad je otiš'o Hase", "Dan Republike", "Bos il'' hadžija", "Zenica blues"... kao i nešto novije "Gile šampion" i "Od istorijskog AVNOJ-a".
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Program na Main stage-u koji je, povodom Svetskog dana muzike, otvorio odabranim temama klasike Kragujevački akademski orkestar akordeonista, zatvorio je u sitne noćne sate svojim metal-reagge-coreom povratnički Eyesburn, koji je pred numornom brojnom publikom izveo "Exodus", "Shine", Agony", "Sun"... i ostale poznate hitove.
Foto: Arsenal Fest / Nemanja Ðorðeviæ
Nešto ranije na Garden stage-u, odličnu hevi svirku je priredio američki stoner rok bend Red Fang, koji je za premijerni susret sa srpskom publikom izveo "Blood Like Cream", "Antidote", "Cut It Short", "Dirt Wižard", "Prehistoric Dog"...
Foto: Arsenal Fest / Zoran Lazareviæ Laki
Ðorđe Miljenović impresionirao nastupom pred ispunjenim Gardenom, gde su treće večeri nastupili i Artan Lili, Autopark, Samostalni referenti, Brat, Stone Slipper i Fluid Underground.

Na Explosive DJ Stageu cele noći je trajala žurka, za koju su bili zaduženi Petrovitz Yu b2b Sale Janković, Asas, BOg i Space Motion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: