Čak tri koncerta sa Gabrijelom Felcom

Gabrijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije, održaće ove nedelje čak tri koncerta. Najpre kao pijanista i domaćin Muzičkih razgovora u sredu 22. maja, a potom diriguje dva koncerta sa orkestrom na Kolarcu, u četvrtak i petak (23. i 24. maj).

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

14:04

Čak tri koncerta sa Gabrijelom Felcom
Foto: Marko Ðokoviæ/Beogradska filharmonija

Na Muzičkim razgovorima, neformalnim dnevnim koncertima s početkom u 14 časova, Felc će predstaviti violončelistu Nemanju Stankovića. U ulozi pijaniste, on će zajedno sa filharmoničarem odsvirati Betovenovu Sonatu za violončelo i klavir i razgovarati o kompozitoru kome je posvećena celokupna naredna seozna Beogradske filharmonije. Kao i do sada, ulaz na ove koncerte je besplatan.

A jedan od najinteresantnijih programa ove sezone, publika će imati priliku da čuje čak dva puta na Kolarcu, u četvrtak i petak od 20 časova. Raskošna i pompezna dela Otorina Respigija vode na jedinstveno muzičko hodočašće, najpre uz kompoziciju „Crkveni prozori“, a potom, filharmonijski putevi vode u Rim! Svi zaljubljenici u večni grad uživaće u tonskoj poemi „Rimske svečanosti“, i živim opisima rimskih scena, od vremena antičkog carstva u punom sjaju, pa do plesa „saltarelo“ na Trgu Navona.

Između ova dva orkestarska giganta, svetli jedan biser - Bahov najpoznatiji koncert za čembalo koji se danas najčešće izvodi na klaviru, u izvođenju pijaniste Erika le Saža, jedinstvenog, suptilnog izraza. Za filharmonijski nastup u četvrtak još uvek ima ulaznica, a za petak će moći da se kupe ulaznice za stajanje sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: