Trostruki dobitnici Gremija Snarki papi stižu u Beograd

Planetarno poznati bend i dobitnik tri Gremi nagrade Snarki papi održaće koncert na teniskim terenima na Kalemegdanu 23. juna, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffé Sessions.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Snarki papi osnovao je 2003. godine basista i kompozitor, Majkl Lig. Bend je započeo karijeru svirajući u podrumu picerije, i nikada nisu prestali da sviraju.
Magazin Roling stoun opisuje ih kao jedan od najsvestranijih bendova današnjice, koji može da se prilagodi svakom žanru.

Pored zajedničkih koncerata u ovom sastavu, svaki član benda ponaosob sarađuje sa drugim fenomenalnim muzičarima na svojevrsnim projektima, albumima i koncertima, što njihovu energiju čini još jačom kada se pojavi cela "familija".

I sam Majkl ističe kako je ono što on najviše ceni njihov način na koji se prepuštaju improvizaciji, dolazeći iz večeri u veče do granica neprepoznatljivosti istih kompozicija, a pritom zadržavajući poštovanje prema suštinskom sadržaju samog dela. Svaki koncert smatraju zasebnim iskustvom i novim projektom, dopuštajući muzici da konstantno raste, diše i razvija se.

Majkl Lig je već nastupao u Beogradu sa drugim svojim bendom Bokanté. Rekao je kako je reakcija publike bila izvanredna i da jedva čeka da, u punom sjaju, postavi svoj projekat, Snarki papi, pred srpskom publikom.

Koncertom Snarki papija završiće se još jedna uspešna sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffé Sessions, koja je dovela neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara u Beograd.

strana 1 od 16 idi na stranu