Kitu Flintu odali počast muralom: "I'm a Firestarter"

Britanska galerija Bankside mralom odala je počast frontmenu grupe "The Prodigy", koji je sebi oduzeo život 4. marta.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2019.

16:11

Kitu Flintu odali počast muralom:
Foto: Getty

Bend Prodidžija (The Prodigy) objavio je na svom nalogu na Tviteru mural naslikan u njegovu čast. Na grafitu se vidi Kit Flint, prozor kuće iz kojeg izbija vatra i natpis "I’m a…", nastavak znate - "Firestarter".

Bend je postao svetski poznat devedesetih godina prošlog veka i od andergraund rejv sastava za kratko vreme postao jedan od najvećih britanskih bendova.

Važio je za najglasnijeg člana Prodidžija, ali i najfinijeg. Voleo je ekstremne sportove i motore. Kako je jednom rekao, bend mu je pomogao da izabere šta će da radi, s obzirom na to da su mu ocene u školi bile užasne i da nije želeo da se uklapa u razne kalupe. Naime, krajem osamdesetih, Flint je upoznao di-džeja Lijama Hauleta i pitao ga da "radi neke mikseve za njega". Jedne noći Flint i Liroj Tornhil vraćali su se sa rejv žurke i rešili da Hauletovu kasetu okrenu na drugu stranu, kako bi poslušali njegove mikseve. Oduševili su se, a potom ga upitali da nastupaju sa njim kao igrači.

Međutim, Kit Flint postaje pevač na hit singlu "Firestarter" iz 1996. godine, a potom i na hitu "Breathe" iz iste godine. Zanimljivo je da je pesma "Breathe", pre nego što je zvanično izašla, prvi put izvedena na koncertu Prodidžija u beogradskoj Hali Pionir 8. decembra 1995. godine.

Sledeće, 1997. godine na albumu "The Fat of the Land" otpevao je polovinu pesama.

Pročitajte više OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: