Tradicionalni koncert "Orthodox Celts"-a na Dan Svetog Patrika

Dan Svetog Patrika, 17. mart, i ove će godine biti obeležen tradicionalnim koncertom "Orthodox Celtsa" u Domu omladine, na kome će najpoznatiji bend sa ovih prostora koji svira, stvara i popularizuje irsku muziku, napraviti najbolju zabavu za sve poštovaoce ovog praznika i njihove muzike.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

"Celtsi" su prošle godine prvi put u karijeri svirali u Irskoj i toliko su oduševili tamošnju publiku, da će na koncert u Beogradu doći grupa Iraca koji su prvi put čuli za Srbiju na njihovom koncertu u Dablinu.

Pored tradicionalnih koncerata koje već 27 godina održavaju na isti dan, "Orthodox Celtsi" su poznati po svojim energičnim nastupima na brojnim festivalima širom regiona, ali i po tome da su jedini bend koji je svake godine nastupao na "Belgrade Beer Festu".

Za 27. samostalni koncert u Beogradu, pored sjajnog repertoara, momci su pripremili i novi stajling koji će upotpuniti muzičko-scenski doživljaj, a publiku će prethodno zagrejati bend "Cašidy`s Brewery" iz Beograda.

Oni sviraju obrade irske tradicionalne pesme sa prizvukom panka, a imaju i autorske pesme koje su objavili na svom prvom albumu "One Brew Over the Cuckoo`s Nest".

Ulaznice koštaju 1.000 dinara, a uz ulaznicu dobija se besplatan strip u izdanju "Veselog četvrtka".

Muzika

Umro Skot Voker

Muzičar Skot Voker, jedan od članova sastava "Voker braders", umro je u 77. godini, saopšila je danas britanska izdavačka kuća 4AD.

Muzika ponedeljak 25.03. 11:20 Komentara: 18
strana 1 od 19 idi na stranu