Beogradska filharmorija večeras na Kolarcu

Prvi put pod dirigentskom palicom Lija Mekfola, Beogradska filharmonija sviraće zajedno sa violistom Sašom Mirkovićem dela Dragane Jovanovića, Mendelsona i Elgara, vešeras na sceni Kolarca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Kompoziciju "Godišnja doba" za solo violu, električno čembalo i kamerni orkestar, Dragana Jovanović je posvetila Saši Mirkoviću koji će je zajedno sa filharmoničarima odsvirati sutra uveče na sceni Kolarca.

Iako naslovom asociraju na istoimeno Vivaldijevo ostvarenje, ona donose potpuno drugačiji izraz i mešavinu različitih stilova.

Filharmonijski orkestar prvi put predvodi dirigent mladje generacije Lijo Mekfol, čiji se orkestarski repertoar kreće od klasične do savremene muzike, kao i u sferi opere.

Treći koncert iz ciklusa Mudroslovlje, otvara "Lepa Meluzina" Feliksa Mendelsona koji se smatra najvećim muzičkim vunderkindom nakon Mocarta.

Program zatvara muzička mozgalica "Enigma varijacije" Edvarda Elgara, prava zagonetka u kojoj je postavljen muzički kriptogram. Sto ulaznica za stajanje biće dostupno sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

strana 1 od 22 idi na stranu