Dua Lipa glavni favorit dodele Brit nagrada

U Londonu se danas dodeljuju muzičke nagrade Brit. Favoriti sa najviše nominacija su pevačice Dua Lipa, An Mari (Anne Marie) i Džes Glin (Jess Glynne).

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 20.02.2019.

09:00

Dua Lipa glavni favorit dodele Brit nagrada
GettyImages / Arhivska fotografija

Dua Lipa, koja je prošle godina bila proglašena za pevačicu godine, ove godine je nominovana između ostalog u kategorijama za najbolji singl i video-spot godine sa pesmom "One Kiss" i video-klipom "IDGAF". An Mari je nominovana za najbolji singl sa pesmom "2002" i za album godine sa "Speak Your Mind", dok će se Džes Glin takmičiti između ostalog u kategoriji za najbolji singl s pesmom "I'll Be There".

Sve tri muzičarke su nominovane u kategoriji najbolji ženski solo izvođač, dok se u muškoj kategoriji nalaze Afeks Tvin, Kreg Dejvid, Džordž Ezra i Sem Smit.

Za britanski bend godine ove godine su u trci "1975", Arctic Monkeys, Gorilaz, Little Mix i Years and Years.

Od stranih muzičara na spisku nominacija se nalaze Eminem, Drejk, Arijana Grande, Kardi Bi, Trejvis Skot, kao i grupe Karters i Twenty One Pilots.

Pevačici Pink će biti dodeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

Ceremoniju će voditi glumac Džek Vajthol, a svečanost će prenositi uživo britanska televizija ITV.

Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju. Dodeljuje ih Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.

Brit nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gabrijel, Dejvid Bouvi i Majkl Džekson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: