Gremi pun iznenađenja: Kejsi Masgrejvs i Čajldiš Gambino najveći pobednici

Na 61. ceremoniji dodele američkih muzičkih nagrada Gremi, najveći pobednici su kantri muzičarka Kejsi Masgrejvs i umetnik Donald Glover, poznatiji kao Čajldiš Gambino.

Kultura

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 11.02.2019.

09:54

Gremi pun iznenađenja: Kejsi Masgrejvs i Čajldiš Gambino najveći pobednici
Kejsi Masgrejvz/Foto: Gettyimages

Kejsi Masgrejvs je rano jutros u Los Anđelesu osvojila muzičku nagradu Gremi za album godine za "Golden Hour", kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma "Space Cowboys".

Umetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Drejka (Drake), koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, među kojima i za nagradu albuma godine.

Čajldiš Gambino je osvojio nagradu za najbolji snimak i najbolju pesmu za "This America", kao i za video-klip godine.
Foto: Gettyimages
Dobitnici nagrada po kategorijama:

- Otkriće godine je britanska pevačica Dua Lipa (23)

- Najbolji rep album: Kardi Bi za "Invasion Of Privacy". Kardi Bi je postala prva žena koja je uspela da osvoji nagradu u ovoj kategoriji.

- Najbolji rok album: Greta van Flit za "From the Fires"

- Najbolji pop vokal: Arijana Grande za "Sweetener".

- Najbolji duo: Ledi Gaga i Bredli Kuper za pesmu "Shallow" iz filma "A Star is Born" (Zvezda je rodjena), ostvarenja koje je nominovano za prestižnog Oskara.

--Najbolji album R&B: H.E.R. za "H.E.R."

- Najbolji album alternativne muzike: Bek za "Colors"

-Najbolji džez album: Kvartet Vejn šorter za "Emanon"

-Najbolji bluz album: Badi Gaj za "The Blues Is Alive And Well"

-Najbolji rok performans - Kris Kornel "When Bad Does Good"
Kardi Bi/Foto: Getty
Uvređena pevačica

Nekoliko dana pre dodele nagrada pop zvezda Arijana Grande (25) odustala je i od nastupa, i dolaska na ceremoniju. Kako su svetski mediji tada objavili, razlog tome su njene nesuglasice sa producentima Gremija oko toga koju će pesmu da izvodi tokom šoua.

Arijana Grande se, kako je preneo "Varajeti", osetila "uvređenom" zbog toga što joj nisu dopustili da peva najnoviju pesmu "7 Rings". Kada su na kraju postigli kompromis i dozvolili joj da ipak izvodu ovu numeru, imali su još jedan zahtev - da oni biraju drugu pesmu koju će pevati.

Arijana je nakon toga odbila da na bilo koji način učestvuje u dodeli nagrada, jer nijednoj drugoj zvezdi nisu postavljena takva ograničenja.
Ariana Grande/Foto: Gettyimages

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: