Žestok brutalni metal u Beogradu: Sammath 9. februara u Domu omladine

Ljubitelji najtvrđeg mogućeg gitarskog zvuka, po prvi put u ovom delu sveta, 9. februara će imati priliku da vide i čuju furiozni nastup holandskog benda Sammath. Bend u Beogradu nastupa u okviru jednodnevnog black metal festivala Lupercalia Prima.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

17:30

Žestok brutalni metal u Beogradu: Sammath 9. februara u Domu omladine
Foto: Promo

Sammath je 1994. godine osnovao Jan Kruitwagen, pod uticajem žestokog trash, death i speed zvuka osamdesetih. Skoro deset kasnije, basista Ruud Nillesen se pridruzuje postavi Sammatha i savršeno doprinosi eksplicitnoj ekspresiji trijumfalnog besa, razora, destrukcije.

Napokon, i legendarni Wim van der Valk, koga je tesko odvući od svih projekata kojima je preokupiran, 2016. godine preuzima ulogu bubnjara.

U moru prolaznih hitova, trendova i pozera, Sammath je sila koja ne jenjava. Publika se i danas poziva na njihov "Godless Arrogance" kao na jedan od najboljih albuma tog zanra. Svaki album Sammatha nastao je kao potpuno nov projekat, nezavisan od drugih, a opet, sinergično povezan u celinu koja diše punih 25 godina.

Lojalni kvalitetu, članovi benda Sammath u potpunosti zaobilaze popularne trendove u metalu i nastavljaju da stvaraju vanvremenske, neprolazne zvuke, bazirane na grubim počecima metal kulture sedamdesetih i osamdesetih, istovremeno ostavljajući za sobom trag originalnosti i unikatnog stila. Bendovi koje će, osim Sammatha, nastupiti na festivalu Lupercalia Prima su teški i mračni Void Prayer (BiH/NL), Terrorhammer iz Pančeva, brutalni nekro speed strah i trepet kakav ne viđamo dovoljno cesto u Beogradu, i blackened hard core Virtue of the Vicious.

Multitalentovana skupina bendova prava je poslastica za ljubitelje black metala i predstavlja spektakularan događaj, značajan za ovu jedinstvenu, alternativnu, andergraund subkulturu u regionu.

Koncert će biti održan u malom klubu Doma Omladine Beograda sa početkom u 19 časova.

Cena karata iznosi 1.200 dinara u pretprodaji i 1.500 dinara na dan koncerta. Karte se mogu kupiti ponedeljkom, sredom i petkom od 18 do 20h na lokaciji: Polet Art Space (Cetinjska 15, Beograd) i subotom od 12 do 14h u lokalu: Coffee Dream (Krunska 80, Beograd).

Za grupe od minimum 5 (i više) posetilaca, moguće je zakazati kupovinu i drugim danima na kontakt imejl adresu: lupercaliaprima@gmail.com.
Foto: Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: