The Killers i Spajk Li oštro o političkom stanju u "zemlji slobode" VIDEO

Jedan od najslušanijih rok sastava svih vremena - The Killers, predstavio je singl "Land Of The Free", koji bez zadrške oslikava političko stanje u SAD i odnos države prema meksičkim migrantima.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

21:40

The Killers i Spajk Li oštro o političkom stanju u
Brendon Flauers / Foto: EPA-EFE / Laurent Gillieron

Upravo iz tog razloga, spot je sniman na granici dve države, a iza njega stoji reditelj oskarovac Spajk Li, koji je nedeljama pratio porodice na njihovom putu ka, sarkastično otpevano, "Zemlji slobode".

Frontmen grupe Brendon Flauers, otkrio je da je inspiraciju za ovakvu pesmu dobio još 2012. godine, nakon što je Ameriku i svet potresla vest o pucnjavi u osnovnoj školi "Sendi Huk", od kada su se u državi odigrali još mnogi tragični događaji, koji su, prema njegovom mišljenju, nedovoljno uzdrmali javnost.

"Previše je rasističkih događaja da bismo ih ignorisali. Volim svoju državu i znam da su ovo više nego ozbiljna pitanja, ali važno je da u svakom trenutku i gde god se nalazili znamo da mora da bude bolje. Ignorišemo sve naše vrednosti i čitavu istoriju ako je ovo budućnost koju želimo za našu braću i sestre", istakao je na zvaničnoj Fejsbuk stranici grupe.

"Land Of The Free" je prvi singl sa poslednjeg albuma grupe "Wonderful Wonderful" iz 2017. godine, nakon čijeg izlaska je održana turneja tokom koje su The Killers nastupili u više od 30 zemalja sveta, prenosi N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: