Kad su Bitlsi svirali u Valjevu VIDEO

U Valjevu je završena "Bitlvanija", muzičko-scenska manifestacija posvećena imaginarnom boravku čuvenih "liverpulskih buba" u gradu na Kolubari, krajem šezdesetih godina prošlog veka.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

17:00

Kad su Bitlsi svirali u Valjevu VIDEO
GettyImages

Ove godine manifestacija je održana u periodu od 8. do 10. decembra a hitove "Bitlsa" i popularne pop i rok kompozicije u različitim obradama izvodili su "MT Beat Group", "Oceanchild", Filip Trajković, Branko Maričić Čutura i Duda Bezuha...

Manifestacija, koja je peti put organizovana u Valjevu, bila je prilika da se poznati muzičar priseti vremena u kome je i sam stvarao.

"U prethodnim generacijama nije bilo ničega. Nisu nam ništa ni ostavili. Stvarali smo. U stvari, ja sam generacija koja je dočekivala rokenrol. Odrastao sam na džez - rok standardima", kaže Čutura.

Valjevo ima sluh i publiku za dobru muziku, smatra Dušan Duda Bezuha.

"Svirao sam u Valjevu milion puta, što sa svojim bluzerima, sa Balaševićem, ne džez fastivalu. Ovde je odlična publika i uvek rado dođemo da sviramo", kaže on.

Organizatori ističu da ovo nije klasična muzička manifestacija, već i svojevrstan performans.

Opširniju priču pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: