Gitarista Ramštajna: Za smrt roka kriv je hip-hop

Gitarista nemačkog metal benda Ramštajn Ričard Z. Kruspe okrivio je porast popularnosti hip-hopa za "smrt" rok muzike, jer, kako kaže, "gitara više nije najiritantnija".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

11:30

Gitarista Ramštajna: Za smrt roka kriv je hip-hop
FOTO: EPA/ SOREN STACHE

“Rok je mrtav. Tužno je, znam, ali ponekad čovek mora da se pomiri sa realnošću”, rekao je Kruspe za magazin Revolver, prenosi NME.

Gitarista je rekao da današnja omladina ne zna za onaj osećaj kada omiljene rok pesme iritiraju njihove roditelje.

"Sve se svodi na hip-hop trenutno, što je meni posebno teško, jer je to vrsta muzike u kojoj nikada nisam mogao da se pronađem", objašnjava.

U nastavku intervjua, Kruspe je govorio o novostima vezanim za dugo očekivani novi album Ramštajna, ističući da je taj bend "u drugom univerzumu" u odnosu na ostale.

"Veoma je naporno, ali istovremeno i uzbudljivo raditi na novom albumu. Neka velika imena iz sveta šou-biznisa su napravila probne aranžmane pesama i nisam bio baš srećan zbog toga... U poslednjem trenutku producent Rič Kosti je napravio svoj aranžman i bum, to se dogodilo", rekao je nemački muzičar.

Ramštajn će tokom 2019. biti na turneji širom Evrope i nastupiće u 24 grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: