Veče na bis uz B. Veletanlić, G. Novak, V. Hadžimanova i M. Dedića FOTO

Džez pijanisti evropske reputacije Vasil Hažimanov i Matija Dedić i velike zvezde jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić i Gabi Novak održali su dugo očekivani koncert na sceni beogradske Kombank dvorane.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Protagonisti ovog prvorazrednog muzičkog dogadjaja pretvorili su sinoć Kombank dvoranu u vrhunski džez bar na oduševljene publike.

Svi koji su imali sreće da se nađu u davno rasprodatoj sali nekadašnjeg Doma sindikata uživali su u finoj mešavini virtuoznog muziciranja džez pijanista i "zlatnim" glasovima istinskih diva jugoslovenske pop muzike.

Matija Dedić i Vasil Hažimanov svirali su svoje kompozicije, a potom pratili Gabi Novak i Biseru Velentanlić dok su glasovima oživljavale najbolje momente svojih karijera i neke od najvažnijih pesama jugoslovenske pop scene.

Posebnu reakciju publike na samom početku koncerta izmamilla je kompozicija "Ohrid" Vasila Hadžimanova. Ljudi koji ranije nisu imali prilike da čuju taj splet balkanskih folk motiva u džez aranžmanu gromskim aplauzom su pozdravili našeg cenjenog džez pijanistu.

Gabi Novak je uglavnom pevala kompozicije Arsena Dedića oslanjajući se na svedeni okvir gradske šansone.

"Sve što znaš o meni" ili "Pusti me da spavam" zvučale su prefinjeno i decentno u izvodjenju Gabi Novak...

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

U fanki ritmove i raskošan džez glasovni ornament uvela je publiku Bisera Veletanlić u izvođenju evergrin numera Kornelija Kovača kao što su "Milo Moje" ili "Ručak za dvoje"...

Veletanlić je ponovo pokazala zašto važi za jedan od najznačajnijih ženskih vokala u istoriji pop muzike na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Do kraja koncerta publika je imala priliku da čuje i neke od inostranih standarda kao što je "May Funny Valnetine" Ele Ficdžerald.

Publika je ovacijama ispratila učesnike koncerta sa scene. Vasil Hažimanov, Matija Dedić, Gabi Novak i Biseru Velentanlić nastupiće i večeras na sceni Kombank dvorane, a karte i za taj koncert su davno rasprodate.

Muzika

Pogledajte prvi spot pop hora "Bilećanka" VIDEO

Prvi spot KIC pop hora za pesmu “Bilećanka” promovisan je danas na konferenciji za medije, a večeras će ga premijerno, na velikom platnu, pogledati i prepuni auditorijum u Velikoj sali KIC-a, na jubilarnom desetom koncertu “Bez dileme antifašizam”.

Muzika četvrtak 29.11. 15:07 Komentara: 3
strana 1 od 25 idi na stranu