BS u manastiru zapevao "Dogodine u Prizrenu", sveštenik ih pratio na gitari

Članovi Beogradskog sindikata pre tri dana su posetili manastir Gračanicu povodom proslave Svetog kralja milutina. Tom prilikom oni su zapevali svoju najnoviju pesmu "Dogodine u Prizrenu", a arhimandrit Ilarion ih je pratio na gitari.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

21:05

Default images

Pesma "Dogodine u Prizrenu", koju izvodi Beogradski sindikat i etno-grupa "Trag", nedavno je digla prašinu u javnosti zbog potencijalne šanse da je Jutjub ukloni sa ove platforme zbog, kako je rečeno, "uznemirujućeg sadržaja".

Pesma je posvećena svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, sa porukom da se nikada ne zaborave i u nadi da će Bog dati da se one ne ponove. U spotu su prikazani dokumentarni snimci o stradanju srpskog naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: