Poklanjamo karte za džez spektakl Olega Kireyeva

Pozivamo vas da 30. novembra otputujete u šezdesetе džez godine i da poslušate muziku najvećih i najupečatljivijih zvezda tog vremena. Karte za ovaj događaj smo već podelili našim najbržim čitaocima. Ostanite uz B92 jer uskoro delimo nove poklone.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

16:00

Poklanjamo karte za džez spektakl Olega Kireyeva
Foto: Promo

Ovo je zlatni period superzvezda o kojima i do danas kruže legende. Velikani Čarli Parker i Džon Koltrejn su već izveli svoje muzičke revolucije i inicirali nove stilove; Majls Devis je već proglašen za velikog muzičara, a budući titani Kit Džaret i Čik Korija su započeli svoj uspon.

Na desetine ogranaka, eksperimenti, eksplozija novih ideja… Šezdesete godine su ispunjene inspiracijom, slobodom i novim mislima. Kul džez, bibop, bosa-nova i, naravno, tradicionalni džez – sve to ćete moći da čujete na koncertu Olega Kireyeva i njegovog ansambla.

Oleg Kireyev je veoma priznati saksofonista koji je izvanredno upoznat sa tom epohom i ne samo na rečima. Oleg je bio učenik samog Bada Šenka, izuzetno poznatog predstavnika west coast džeza čiji saksofon svira u pesmi "California Dreaming". Bad Šenk je šezdesetih godina spajao džez sa indijskom muzikom zajedno sa Ravi Šankarom, svetski priznatim izvođačem na sitaru s kojim su se tih godina družili i sarađivali Bitlsi.

Oleg dobro poznaje i voli džez tradiciju iz tog perioda i spreman je da svoje priče podeli sa slušaocima 30. novembra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Karte se mogu kupiti na blagajnama Eventima, kao i na blagajni Studentskog kulturnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: