Muzika na spidu: Šta slušaju mladi na jutjubu? VIDEO

Piramida od spida, Bela paramera, Miris skanka, numere su koje na Jutjubu imaju više od 130 miliona pregleda. Šta je u ovim pesmama poruka, ritam ili slika?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Kokain umesto škole ima preko 24 miliona pregleda, pesma Ludi Srbi poslušana je preko 17 milIona puta, a Maja Berović, koja je nedavno napunila Beogradsku arenu sa pesmom VIP skupila je više od 29 miliona pregleda. Duplo više fanova na internetu ima pesma od Jale brata i Bube Korelija, čak 39 miliona.

Šta mladi u Srbiji slušaju na Jutjubu i kako su se skank, kokain, ekseri našli u našim najpopularnijim pesmama, kao i kakav uticaj imaju na tinejdžere, bila je tema emisije "Jutro sa Natašom" na TV Prva.

Mama Jelena Kovinčić, posle slušanja ovih pesama, napisala je šokantan blog pod nazivom "Ovim muzičkim otrovom Srbija doji svoje tinejdžere" u kome se bavila pojavom ovog žanra i njegovim lošim efektima po omladinu.

Ona je i u emisiji zastupala isti stav, kazavši da je sama muzika primamljiva, ali reči mogu biti opasne:

"Ova muzika je prvenstveno za tinejdežere, za tu ciljnu grupu, a ono što je najgore u svemu jesu reči. Muzika je divna, primamljiva, slušljiva, vozi, što kažu tinejdžeri. Ali kada se malo zapitamo šta oni to pevaju i uz šta dočekuju četiri, pet, šest sati ujutru onda je to već problem".

Sa druge strane, Galeb Nikačević, jedan od urednika iz Vajsa smatra da ova muzika nije otrovna, već da realno oslikava stanje u našem društvu.

Više o ovoj temi saznajte u prilogu.

Muzika

Pogledajte prvi spot pop hora "Bilećanka" VIDEO

Prvi spot KIC pop hora za pesmu “Bilećanka” promovisan je danas na konferenciji za medije, a večeras će ga premijerno, na velikom platnu, pogledati i prepuni auditorijum u Velikoj sali KIC-a, na jubilarnom desetom koncertu “Bez dileme antifašizam”.

Muzika četvrtak 29.11. 15:07 Komentara: 3
strana 1 od 25 idi na stranu