Nedžad Salković: Publika u Srbiji mnogo više voli sevdah, nego ona u Bosni

Tokom 60 godina karijere nikada nije zakasnio. I pored bogatog radnog staža i dalje ga zovu "princ sevdalinki". Deo večerašnjeg koncerta "Veče sevdaliki" u Sava centru biće posvećen obeležavanju šest decenija umetničkog postojanja Nedžada Salkovića.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

15:05

Nedžad Salković: Publika u Srbiji mnogo više voli sevdah, nego ona u Bosni

"Šteta što ovaj gospodin ne peva na engleskom", reči su koje je britanska princeza Dajana izgovorila kada je, 20 dana pre tragične smrti u avgustu 1997. godine, boraveći u humanitarnoj misiji u Tuzli, slušala legendarnog pevača.

Nedžad Salković kaže da je, tom prilikom, zamolio ženu koja je bila Dajanin prevodilac, da princezi, koliko god je to moguće, prevede ono o čemu on peva.

"Ne može to da se prevede. Apsolutno. Nema šanse. Kako je ona prevodila, a ja pevao, ona (princeza Dajana) je samo povremeno onim svojim divnim očima gledala u mene."

Nedžada i danas na ulici zaustavljaju dame koje njegovu muziku prate godinama.

"Nekada je bilo toga više, a ima i danas... To mi je uvek drago. Tako upoznajem nove ljude, što mi je uvek zadovoljstvo", komentariše on sa osmehom.

Slavni pevač ističe da publika u Srbiji mnogo više voli sevdah, nego ona u Bosni i Hercegovini. A zbog čega je to tako pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: