Nedžad Salković: Publika u Srbiji mnogo više voli sevdah, nego ona u Bosni

Tokom 60 godina karijere nikada nije zakasnio. I pored bogatog radnog staža i dalje ga zovu "princ sevdalinki". Deo večerašnjeg koncerta "Veče sevdaliki" u Sava centru biće posvećen obeležavanju šest decenija umetničkog postojanja Nedžada Salkovića.

Izvor: B92
Podeli

"Šteta što ovaj gospodin ne peva na engleskom", reči su koje je britanska princeza Dajana izgovorila kada je, 20 dana pre tragične smrti u avgustu 1997. godine, boraveći u humanitarnoj misiji u Tuzli, slušala legendarnog pevača.

Nedžad Salković kaže da je, tom prilikom, zamolio ženu koja je bila Dajanin prevodilac, da princezi, koliko god je to moguće, prevede ono o čemu on peva.

"Ne može to da se prevede. Apsolutno. Nema šanse. Kako je ona prevodila, a ja pevao, ona (princeza Dajana) je samo povremeno onim svojim divnim očima gledala u mene."

Nedžada i danas na ulici zaustavljaju dame koje njegovu muziku prate godinama.

"Nekada je bilo toga više, a ima i danas... To mi je uvek drago. Tako upoznajem nove ljude, što mi je uvek zadovoljstvo", komentariše on sa osmehom.

Slavni pevač ističe da publika u Srbiji mnogo više voli sevdah, nego ona u Bosni i Hercegovini. A zbog čega je to tako pogledajte u prilogu Prve televizije.

Muzika

Pogledajte prvi spot pop hora "Bilećanka" VIDEO

Prvi spot KIC pop hora za pesmu “Bilećanka” promovisan je danas na konferenciji za medije, a večeras će ga premijerno, na velikom platnu, pogledati i prepuni auditorijum u Velikoj sali KIC-a, na jubilarnom desetom koncertu “Bez dileme antifašizam”.

Muzika četvrtak 29.11. 15:07 Komentara: 3
strana 1 od 25 idi na stranu