Vargas: Nezamislivo da u tako maloj zemlji ima toliko vrhunskih muzičara

Jedan od najznačajnijih protagonista operske scene današnjice, meksički tenor Ramon Vargas, nastupiće večeras s Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a, pod upravom Bojana Suđića, na sceni Kolarca u okviru programa jublarnog 50. Bemusa.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.10.2018.

16:37

Vargas: Nezamislivo da u tako maloj zemlji ima toliko vrhunskih muzičara
FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/

Na programu će biti "Priča sa Zapadne strane" i "Čičesterski psalmi" Leonarda Bernštajna povodom 100 godina od njegovog rođenja i poznate operske arije i pesme kojima će publici približiti zvuke Latinske Amerike.

Neposredno po dolasku u Beograd iz Los Anđelesa, Vargas je za Tanjug kazao da mu je velika čast što je učesnik tako važnog festivala sa tradicijom kao što je Bemus.

"Festival traje pola veka i to zaslužuje priznanje koje ću ja pretvoriti u odličan muzički događaj za publiku Bemusa. Nije lako putovati sa kraja na kraj sveta, ali bio sam veoma znatiželjan da konačno upoznam Beograd u kojem imam izuzetne prijatelje kao što je dirigent Srboljub Dinić", kazao je Vargas.

Slavni operski pevač kaže da ga je uvek fasciniralo kako iz tako male zemlje kao što je Srbija, dolaze vrhunski muzičari.

"Violinisti svetske klase Nemanja Radulović i Stefan Milenković ponos su Srbijie, njeni ambasadori u svetu. Aleksandar Madžar, kompozitorka Isidora Žebeljan, takođe. Meksiko je velika zemlja i za nas je nezamislivo da iz tako male zemlje kao što je Srbija dolazi veliki broj vrhunskih muzičara", izjavio je Vargas.

O programu koncerta, on je rekao da će predstavljati presek njegovog sadašnjeg repertoara.

"Pevaću arije iz poznatih opera od Mocarta do Verdija. Raduje me susret s publikom u Srbiji jer sam u nekoj vrsti umetničkog zamaha i siguran sam da je odličan trenutak da zajedno stvorimo prvorazredni kulturni događaj. Nikada nisam pevao u Beogradu i nestrpljiv sam da makar na tren postanem deo umetničke scene o kojoj sam čuo mnogo lepih stvari", rekao je Vargas.

Od svog debija devedesetih Ramon Vargas se razvio u jednog od najznačajnijih tenora 21. veka. Poznat po svom izrazitom lirskom tenoru, ovaj meksički pevač osvaja svojim interpretacijama belkanto repertoara, kao i italijanskih, španskih i meksičkih "standarda".

Ramon Vargas u Beograd stiže posle nastupa u Operi Los Anđelesa u naslovnoj ulozi opere "Don Karlos", koju tumači uz Plasida Dominga, a odmah nakon Beograda pojaviće se u produkciji "Bala pod maskama" u Bečkoj državnoj operi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: