Beograd će se sutra zaljubiti u nešto što nije ni slutio da može da voli

Mi se ponašamo kao na svadbi! Ne znamo nikoga ko je došao, a da nije zaigrao – poručuju osnivači najslavnijeg romskog orkestra na svetu, Taraf de Haidouks, koji će u subotu (13. oktobra) Beograđanima pokazati čime su omađijali Holivud i filmskog lepotana Džonija Depa!

Kultura

Izvor: B92

Petak, 12.10.2018.

15:00

Beograd će se sutra zaljubiti u nešto što nije ni slutio da može da voli
Foto: Promo

Pred Beograđanima je ovog vikenda izuzetno energični spektakl, pošto Tarafi već decenijama važe za ikone džipsi zvuka, koji je jedan od najveselijih muzičkih žanrova. Legendarni muzičari se u subotu (13. oktobra), kada će nastupiti u Kombank dvorani, posle punih 15 godina vraćaju u Srbiju, a obećavaju da publika neće dugo sedeti na svojim sedištima.

"Mi smo prirodni na bini, što drugim rečima znači da se ponašamo kao svadbi. (smeh) To je nekad publici u prvi mah malo neobično, ali im se taj naš pristup instant svidi. Mi smo jednostavno takvi, a publika voli kad ste iskreni. Ako ne budete zaplesali, zaigrali tokom našeg koncerta, mi ćemo smatrati da smo bili loši. A to nam se, bez lažne skromnosti, nikad nije desilo", najavljuju Tarafi jako živahno veče u subotu.
Foto: Promo
Osnivači Taraf de Haidouks se u Beograd vraćaju prvi put posle 2003. godine, ali ujedno i premijerno okupljeni u novom projektu koji se naziva Taraf de Caliu. Predvodi ih čuveni Kaliu, vilonista prve postave Tarafa od pre tri decenije, a sada u Srbiju dolaze u šestočlanom sastavu. Romsku muziku opisuju na jako zanimljiv i sebi svojstven način.

"Ako bi me neko pitao da opišem našu muziku nekome ko je nije čuo, rekao bih mu da očekuje da će početi da voli nešto što nikad nije ni slutio da će voleti! Mi jedva čekamo da se vidimo ponovo, da dođemo u Beli grad! Haidouks su se vratili na put u novom izdanju, koje jedva čeka da vas upozna", poručuju slavni Hajduci Beograđanima.

Tarafi će nastupiti subotu, 13. oktobra, u beogradskoj Kombank dvorani (nekadašnji Dom sindikata). Ulaznice za koncert se mogu kupiti na bileteranici Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventim-a. Cene su 1.500, 2.000 i 2.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: