Beograd će se sutra zaljubiti u nešto što nije ni slutio da može da voli

Mi se ponašamo kao na svadbi! Ne znamo nikoga ko je došao, a da nije zaigrao – poručuju osnivači najslavnijeg romskog orkestra na svetu, Taraf de Haidouks, koji će u subotu (13. oktobra) Beograđanima pokazati čime su omađijali Holivud i filmskog lepotana Džonija Depa!

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Pred Beograđanima je ovog vikenda izuzetno energični spektakl, pošto Tarafi već decenijama važe za ikone džipsi zvuka, koji je jedan od najveselijih muzičkih žanrova. Legendarni muzičari se u subotu (13. oktobra), kada će nastupiti u Kombank dvorani, posle punih 15 godina vraćaju u Srbiju, a obećavaju da publika neće dugo sedeti na svojim sedištima.

"Mi smo prirodni na bini, što drugim rečima znači da se ponašamo kao svadbi. (smeh) To je nekad publici u prvi mah malo neobično, ali im se taj naš pristup instant svidi. Mi smo jednostavno takvi, a publika voli kad ste iskreni. Ako ne budete zaplesali, zaigrali tokom našeg koncerta, mi ćemo smatrati da smo bili loši. A to nam se, bez lažne skromnosti, nikad nije desilo", najavljuju Tarafi jako živahno veče u subotu.

Foto: Promo
Foto: Promo

Osnivači Taraf de Haidouks se u Beograd vraćaju prvi put posle 2003. godine, ali ujedno i premijerno okupljeni u novom projektu koji se naziva Taraf de Caliu. Predvodi ih čuveni Kaliu, vilonista prve postave Tarafa od pre tri decenije, a sada u Srbiju dolaze u šestočlanom sastavu. Romsku muziku opisuju na jako zanimljiv i sebi svojstven način.

"Ako bi me neko pitao da opišem našu muziku nekome ko je nije čuo, rekao bih mu da očekuje da će početi da voli nešto što nikad nije ni slutio da će voleti! Mi jedva čekamo da se vidimo ponovo, da dođemo u Beli grad! Haidouks su se vratili na put u novom izdanju, koje jedva čeka da vas upozna", poručuju slavni Hajduci Beograđanima.

Tarafi će nastupiti subotu, 13. oktobra, u beogradskoj Kombank dvorani (nekadašnji Dom sindikata). Ulaznice za koncert se mogu kupiti na bileteranici Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventim-a. Cene su 1.500, 2.000 i 2.500 dinara.

Muzika

Titanski koncert Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, spremaju simfonijski poduhvat – Osmu Bruknerovu simfoniju, koju izvode u petak 2. novembra u 20 sati na Kolarcu. Koncert je posvećen isključivo ovom delu, čijih devedeset minuta "zida" gigantsku zvučnu građevinu – idealnu za početak filharmonijskog ciklusa Uzvišenije.

Muzika sreda 31.10. 14:15 Komentara: 6

2Cellos: Rastavljamo se na neodređeno vreme

Nije nepoznata činjenica da sastav 2Cellos već neko vreme proživljava vrhunac karijere. Međutim, sve obaveze kroz koje prolaze donele su i neželjene posledice, zbog čega su muzičari odlučili da se razdvoje na neodređeno vreme, prenosi Jutarnji.hr.

Muzika ponedeljak 29.10. 18:25 Komentara: 21

Nova tura Muzičkih razgovora u Filharmoniji

Nakon velike popularnosti dnevnih koncerata – „Muzičkih razgovora sa Gabrijelom Felcom“ u prošloj sezoni, Filharmonija je zakazala novih pet „randevua“ na kojima publika može još bliže da upozna šefa dirigenta, a i muzičare iz orkestra.

Muzika ponedeljak 29.10. 10:54 Komentara: 0
strana 1 od 25 idi na stranu