Beograd će se sutra zaljubiti u nešto što nije ni slutio da može da voli

Mi se ponašamo kao na svadbi! Ne znamo nikoga ko je došao, a da nije zaigrao – poručuju osnivači najslavnijeg romskog orkestra na svetu, Taraf de Haidouks, koji će u subotu (13. oktobra) Beograđanima pokazati čime su omađijali Holivud i filmskog lepotana Džonija Depa!

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Pred Beograđanima je ovog vikenda izuzetno energični spektakl, pošto Tarafi već decenijama važe za ikone džipsi zvuka, koji je jedan od najveselijih muzičkih žanrova. Legendarni muzičari se u subotu (13. oktobra), kada će nastupiti u Kombank dvorani, posle punih 15 godina vraćaju u Srbiju, a obećavaju da publika neće dugo sedeti na svojim sedištima.

"Mi smo prirodni na bini, što drugim rečima znači da se ponašamo kao svadbi. (smeh) To je nekad publici u prvi mah malo neobično, ali im se taj naš pristup instant svidi. Mi smo jednostavno takvi, a publika voli kad ste iskreni. Ako ne budete zaplesali, zaigrali tokom našeg koncerta, mi ćemo smatrati da smo bili loši. A to nam se, bez lažne skromnosti, nikad nije desilo", najavljuju Tarafi jako živahno veče u subotu.

Foto: Promo
Foto: Promo

Osnivači Taraf de Haidouks se u Beograd vraćaju prvi put posle 2003. godine, ali ujedno i premijerno okupljeni u novom projektu koji se naziva Taraf de Caliu. Predvodi ih čuveni Kaliu, vilonista prve postave Tarafa od pre tri decenije, a sada u Srbiju dolaze u šestočlanom sastavu. Romsku muziku opisuju na jako zanimljiv i sebi svojstven način.

"Ako bi me neko pitao da opišem našu muziku nekome ko je nije čuo, rekao bih mu da očekuje da će početi da voli nešto što nikad nije ni slutio da će voleti! Mi jedva čekamo da se vidimo ponovo, da dođemo u Beli grad! Haidouks su se vratili na put u novom izdanju, koje jedva čeka da vas upozna", poručuju slavni Hajduci Beograđanima.

Tarafi će nastupiti subotu, 13. oktobra, u beogradskoj Kombank dvorani (nekadašnji Dom sindikata). Ulaznice za koncert se mogu kupiti na bileteranici Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventim-a. Cene su 1.500, 2.000 i 2.500 dinara.

Muzika

Korni grupa posle tri decenije opet na okupu

Legendarna Korni grupa, koja spada u red zaslužnih za utemeljenje i razvoj jugoslovenskog i srpskog rokenrola, ponovo se okupila posle tri decenije pauze kako bi održala povratnički koncert 30. novembra (20:30) u beogradskom Sava centru!

Muzika petak 19.10. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 23 idi na stranu