Novo izdanje festivala Zvuk Beograda

U Kulturnom gradu Grad u Beogradu će se u petak, 19. oktobra sa početkom u 21h održati drugo izdanje festivala “Zvuk Beograda”. Nastupaće bendovi “Haze & Ash”, “Dogs in Kavala” i “Turisti”.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 12.10.2018.

12:03

Novo izdanje festivala Zvuk Beograda

Ideja ovog festivala je da ujedini najbolje predstavnike jedne rok generacije u našem gradu, i da se na taj način ujedno i promoviše Beograd kao muzički centar regiona. Ujedno je cilj ovog festivala i motivisanje bendova na alternativnoj sceni i rađanje kulture i tradicije velikih i bogatih rokenrol događaja u zemlji, čega nema dovoljno. Zbog toga organizatori smatraju da su ovakvi događaji neophodni, a sa njima i ljudi i prostori kao što je KC Grad angažovani oko podrške nezavisnoj muzičkoj sceni.

I ovoga puta izabrali smo bendove koji nikada do sada nisu zajedno nastupali, isto veče, na zajedničkoj koncertnoj večeri.

Festival je podržao Gradski sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Cena karte je 400 dinara i može se kupiti na ulazu na dan koncerta!

Haze & Ash je crnogorsko-srpski sastav nastao kao duo Andreja Lovrića i Daria Vuksanovića. Njihovo ime predstavlja neumornu nostalgiju izraženu na našim prostorima, a zvuk nosi letargičnu, flegmatičnu, nostalgičnu i sanjivu atmosferu odrastanja pored mora. Bend ima dva singla iza sebe. Nadolazeći album “Hedonism”, koji će izaći ove jeseni, će biti konceptualan, otvara se prvim singlom “Jutro”, a zatvara sanjivom pesmom “Noć”. Na taj način imamo prikaz celog jednog dana u životu članova benda, gledajući kroz prizmu detinjstva. Danas su u bendu, pored Daria (tekstopisac, gitara, vokal) i Andreja (tekstopisac, glavna gitara, vokal) i Todor Živković na basu, Nebojša Ćulafić na klavijaturama i Đorđija Pajović na bubnjevima i u tom sastavu nastupaće u KC Gradu. Zanimljiva fuzija uobličena u nesvakidašnji psihodelik-garaž sastav na domaćoj sceni koji nastupa pod imenom Dogs in Kavala. Mlada trojka postoji od aprila 2016. godine. Utopljeni u beogradsku svakodnevnicu, tri momka iz različitih krajeva bivše Jugoslavije krenula su da zajedno sviraju. Hipnotišući udarci bubnja (Nikola), bas koji vozi bez daha (Siniša) i zvuci izreverbirane gitare(Srđan) će vas teleportovati ravno na peskovitu plažu. Nakon pet letnjih mini vikend turneja po Hrvatskoj i Sloveniji željno iščekuju svirku u Beogradu u KC Gradu. Pokehpol! Turisti su konačno došli! Njihov prvi album "Levo ili desno" je jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini, a priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vreme raširila kao nešto najuzbudljivije što se upravo dešava na regionalnoj muzičkoj sceni. Nastali su kao projekat jednog od istaknutijih predstavnika mlađe rok generacije, Boška Mijuškovića, koji je stekao ime talentovanog muzičara, multiintrumentaliste kao član značajnih bendova "Straight Mickey and the Boyz", "Škrtice", pre toga "Seine", "Dol", "Zemlja gruva", "Lolobriđida", ali i kao saradnik bendova poput "Partibrejkersa" i "Velikog Prezira". Od početka je u bendu i mladji Nikola Džimi Mijušković. Ostali dolaze i odlaze, kao turisti. U pesmama postoji veliki broj omaža i citata upravo zbog svih uticaja koji su frontmena zanimali tokom rada na albumu. Tekstovi su iskreni i jednostavnim jezikom govore o ljubavi, čekanju, usamljenosti...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: