Novo izdanje festivala Zvuk Beograda

U Kulturnom gradu Grad u Beogradu će se u petak, 19. oktobra sa početkom u 21h održati drugo izdanje festivala “Zvuk Beograda”. Nastupaće bendovi “Haze & Ash”, “Dogs in Kavala” i “Turisti”.

Izvor: B92
Podeli

Ideja ovog festivala je da ujedini najbolje predstavnike jedne rok generacije u našem gradu, i da se na taj način ujedno i promoviše Beograd kao muzički centar regiona. Ujedno je cilj ovog festivala i motivisanje bendova na alternativnoj sceni i rađanje kulture i tradicije velikih i bogatih rokenrol događaja u zemlji, čega nema dovoljno. Zbog toga organizatori smatraju da su ovakvi događaji neophodni, a sa njima i ljudi i prostori kao što je KC Grad angažovani oko podrške nezavisnoj muzičkoj sceni.

I ovoga puta izabrali smo bendove koji nikada do sada nisu zajedno nastupali, isto veče, na zajedničkoj koncertnoj večeri.

Festival je podržao Gradski sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Cena karte je 400 dinara i može se kupiti na ulazu na dan koncerta!

Haze & Ash je crnogorsko-srpski sastav nastao kao duo Andreja Lovrića i Daria Vuksanovića. Njihovo ime predstavlja neumornu nostalgiju izraženu na našim prostorima, a zvuk nosi letargičnu, flegmatičnu, nostalgičnu i sanjivu atmosferu odrastanja pored mora. Bend ima dva singla iza sebe. Nadolazeći album “Hedonism”, koji će izaći ove jeseni, će biti konceptualan, otvara se prvim singlom “Jutro”, a zatvara sanjivom pesmom “Noć”. Na taj način imamo prikaz celog jednog dana u životu članova benda, gledajući kroz prizmu detinjstva. Danas su u bendu, pored Daria (tekstopisac, gitara, vokal) i Andreja (tekstopisac, glavna gitara, vokal) i Todor Živković na basu, Nebojša Ćulafić na klavijaturama i Đorđija Pajović na bubnjevima i u tom sastavu nastupaće u KC Gradu.

Zanimljiva fuzija uobličena u nesvakidašnji psihodelik-garaž sastav na domaćoj sceni koji nastupa pod imenom Dogs in Kavala. Mlada trojka postoji od aprila 2016. godine. Utopljeni u beogradsku svakodnevnicu, tri momka iz različitih krajeva bivše Jugoslavije krenula su da zajedno sviraju. Hipnotišući udarci bubnja (Nikola), bas koji vozi bez daha (Siniša) i zvuci izreverbirane gitare(Srđan) će vas teleportovati ravno na peskovitu plažu. Nakon pet letnjih mini vikend turneja po Hrvatskoj i Sloveniji željno iščekuju svirku u Beogradu u KC Gradu. Pokehpol!

Turisti su konačno došli! Njihov prvi album "Levo ili desno" je jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini, a priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vreme raširila kao nešto najuzbudljivije što se upravo dešava na regionalnoj muzičkoj sceni. Nastali su kao projekat jednog od istaknutijih predstavnika mlađe rok generacije, Boška Mijuškovića, koji je stekao ime talentovanog muzičara, multiintrumentaliste kao član značajnih bendova "Straight Mickey and the Boyz", "Škrtice", pre toga "Seine", "Dol", "Zemlja gruva", "Lolobriđida", ali i kao saradnik bendova poput "Partibrejkersa" i "Velikog Prezira". Od početka je u bendu i mladji Nikola Džimi Mijušković. Ostali dolaze i odlaze, kao turisti. U pesmama postoji veliki broj omaža i citata upravo zbog svih uticaja koji su frontmena zanimali tokom rada na albumu. Tekstovi su iskreni i jednostavnim jezikom govore o ljubavi, čekanju, usamljenosti...

Muzika

Titanski koncert Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, spremaju simfonijski poduhvat – Osmu Bruknerovu simfoniju, koju izvode u petak 2. novembra u 20 sati na Kolarcu. Koncert je posvećen isključivo ovom delu, čijih devedeset minuta "zida" gigantsku zvučnu građevinu – idealnu za početak filharmonijskog ciklusa Uzvišenije.

Muzika sreda 31.10. 14:15 Komentara: 6

2Cellos: Rastavljamo se na neodređeno vreme

Nije nepoznata činjenica da sastav 2Cellos već neko vreme proživljava vrhunac karijere. Međutim, sve obaveze kroz koje prolaze donele su i neželjene posledice, zbog čega su muzičari odlučili da se razdvoje na neodređeno vreme, prenosi Jutarnji.hr.

Muzika ponedeljak 29.10. 18:25 Komentara: 21

Nova tura Muzičkih razgovora u Filharmoniji

Nakon velike popularnosti dnevnih koncerata – „Muzičkih razgovora sa Gabrijelom Felcom“ u prošloj sezoni, Filharmonija je zakazala novih pet „randevua“ na kojima publika može još bliže da upozna šefa dirigenta, a i muzičare iz orkestra.

Muzika ponedeljak 29.10. 10:54 Komentara: 0
strana 1 od 25 idi na stranu