Jedan od najboljih muzičara na Balkanu dobija spomen-obeležje u Beogradu

Frontmen kultne jugoslovenske rok grupe "Ekatarina Velika" Milan Mladenović dobiće spomen-obeležje na delu Platoa ispred Doma omladine, koji već nosi njegovo ime.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.10.2018.

16:12

Jedan od najboljih muzičara na Balkanu dobija spomen-obeležje u Beogradu
Foto: Screenshot Youtube

Odluku o tome usvojili su danas odbornici gradskog parlamenta, a na inicijativu Doma omladine. Mladenović je rođen u Zagrebu 1958. godine, a umro u Beogradu 1994. godine.

Krajem 1981. godine formira bend "Katarina II", koji kasnije menja ime u "Katarina Velika", a on je bio autor većine tekstova najpopularnijih pesama tog sastava.

Početkom ratova na prostoru bivše Jugoslavije, 1992. godine, sa članovima grupa "Patribrejkers" i "Električni orgazam" formira projekat koji je imao za cilj muzičku aktivnost usmerenu na antiratnu propagandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: