Ovacije nakon prvog koncerta Beogradske filharmonije u Gracu

Beogradska filharmonija je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom oduševila austrijsku publiku koncertom kojim je sinoć otvorila orkestarsku sezonu Muzikferajna u Gracu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

09:40

Ovacije nakon prvog koncerta Beogradske filharmonije u Gracu
Foto: Marko Ðokoviæ

"Nakon što je očarao domaću publiku i postao jedan od najvoljenijih dirigenata u istoriji Beogradske filharmonije, Gabrijel Felc je istu emociju preneo na prvom zajedničkom gostovanju pred internacionalnom publikom. Na ovom koncertu, Beogradska filharmonije je još jednom dokazala da je najbolji ambasador svoje zemlje", rekao je Ivan Tasovac, direktor Filharmonije.

U čuvenoj dvorani Štefanijenzal, orkestar je program otpočeo poemom "Beograd" Dragutina Gostuškog, sa kojom je Filharmonija ponosno predstavila srpsku muzičku literaturu internacionalnoj publici. Zajedno sa maestralnim basbaritonom Tomašem Konječnijem, izveli su "Pesme i plesove smrti" Modesta Musorgskog, a slovenski repertoar zaokružile su "Simfonijske igre" Sergeja Rahmanjinova. Svoj nedoljivi šarm Filharmonija je publici podarila na bis, odsviravši Glinkinu uvertiru "Ruslan i Ljudmila".

U jednoj od najstarijih dvorani u Evropi, Beogradska filharmonija će isti program izvesti i večeras, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i time okončati svoje prvo zajedničko gostovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: