Vratio se muzici: Poznati glumac snima rep album

Britanski glumac Tom Hardi bi uskoro mogao da osvoji i muzičku industriju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Zvezda filma "Pobesneli Maks", 40-godišnji Tom Hardi, snima hip-hop album zajedno sa muzičkim producentom Semom Vilijamsom, saznaje britanski "San".

Ova vest je mnoge iznenadila, s obzirom na to da je malo poznato da se glumačka zvezda u tinejdžerskim danima bavio repovanjem, što je potvrdio i izvor blizak magazinu:

"Tom je još od dečačkih dana osećao veliku strast prema rep muzici. Iako je zanemario pisanje pesama, nedavno je odlučio da se ponovo pokrene, a sve zahvaljujući bliskom prijateljstvu sa muzičkim producentom Semom."

Kako je poznato, Tom i Sem ovih dana vredno rade na izboru pesama za album. Iako je glumac još nesiguran oko objavljivanja i predstavljanju svoje muzike, velika imena poput produkcijske kuće Vorner bros su zainteresovani za njegov rad.

"Postoji velika mogućnost da ove pesme dostignu vrh muzičkih lista", dodao je izvor.

Foto: Getty
Foto: Getty

Inače, Tom Hardi je u intervju za "Bi-Bi-Si" 2011. godine govorio o svojim prvim koracima u muzici. Kako je istakao tada, on je u 14. godini počeo da se bavi ovim muzičkim pravcem, a imao je čak potpisan ugovor za ploču

“Nekada sam bio sa tipom koji je bio menadžer Lile Džejms, kao i Lorin Hil, Prasu, The Fugees i tako dalje. Radio sam sa producentima koji su dobili Gremi, kao što su Voren Rajker i Gordon Vilijams. Snimio sam tonu stvari, ali nikada ništa nije objavljeno”, kazao je Hardi svojevremeno.

Iako su mnogi obožavatelji Hardija mislili da je njegova muzika izgubljena, Tomijev misktepj, snimljen pod pseudonimom Tommy No. 1, pojavio se na servisu Bendkemp (BandCamp) sa linkom na Saund klaudu (SoundCloud).

Muzika

Neverovatan uspeh srpskih muzičara u Njujorku

Istaknuti srpski muzičari odvešće američku javnost na putovanje kroz 700 godina srpske muzike, od tradicionalne muzike do džeza. Koncert "Putovanje kroz zvuke Srbije" održaće se u čuvenom Karnegi Holu u Njujorku, 24. septembra ove godine. Tom prilikom će se američkoj javnosti predstaviti spektar izuzetnih sprskih izvođača koji žive u Velikoj jabuci i njihova ljubav prema negovanju srpskog melosa, ritma i izraza.

Muzika petak 21.09. 19:28 Komentara: 5

Jubilarni BEMUS ugostiće svetske muzičke zvezde

Pedeseti, "Zlatni BEMUS", treba da ispuni mnoga očekivanja – da podseti one sa malo dužim sećanjem na dane najvećih uspeha, kada su u Beogradu gostovali najveći svetski umetnici i ansambli; da osvetli onu dimenziju svečarskog, sadržanu u samom nazivu manifestacije, koja u godini jubileja nameće potrebu za naročitim sjajem; da oda priznanje onim ansamblima iz Srbije koji su, takoreći, podigli BEMUS i bili stožeri programa tokom njegovog postojanja; i konačno, da osvetli pravac kojim će se ova višedecenijska manifestacija kretati u novom milenijumu, u vreme kada tehnologija u velikoj meri potiskuje umetničke sadržaje i načine prezentacije umetnosti iz prošlosti.

Muzika sreda 19.09. 15:25 Komentara: 0

Svečano otvaranje sezone Beogradske filharmonije počinje spektaklom

Svečano i sasvim nesvakidašnje otvaranje sezone Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za 21. septembar na Kolarcu u 20 časova. Filharmonija obeležava 100 godina od prvog izvođenja jedine Bartokove opere "Zamak Plavobradog", zbog koje će dvoranu Kolarca pretvoriti u modernu opersku scenu.

Muzika sreda 19.09. 09:41 Komentara: 4
strana 1 od 23 idi na stranu