Veče sećanja na Milana i Magi

Veče posvećeno Milanu Mladenoviću i Margiti Stefanović, članovima kultne beogradske grupe Ekatarina Velika, biće održano 19. septembra u Galeriji Polet u Beogradu, u saradnji sa udruženjem "Deca iz vode", a obuhvata izložbu fotografija, tribinu i izvođenje nekih od klasika EKV.

Izvor: SEEcult.org
Podeli

Biće otvorena izložba fotografija članova Udruženja "Deca iz vode", posvećenih Milanu, Magi i EKV.

Na tribini će govoriti Aleksandar Žikić, autor knjige "Mesto u mećavi - Priča o Milanu Mladenoviću", Dušan Vesić, autor biografije "Magi - Kao da je bila nekad", i Petar Janjatović, autor "YU rock enciklopedije".

O počecima Milanove karijere i njegovim tinejdžerskim danima govoriće Mikica Stefanović, član i osnivač grupe Limunovo drvo.

Nakon tribine sledi nastup članova projekta "Deca iz vode" i beogradskih muzičara koji će u akustičnom setu dočarati pesme EKV. Specijalni gost je Mikica Stefanović, koji će odsvirati nekoliko pesama.

Događaj je organizovan povodom 60 godina od rođenja Milana Mladenovića (1958-1994).

Muzika

Neverovatan uspeh srpskih muzičara u Njujorku

Istaknuti srpski muzičari odvešće američku javnost na putovanje kroz 700 godina srpske muzike, od tradicionalne muzike do džeza. Koncert "Putovanje kroz zvuke Srbije" održaće se u čuvenom Karnegi Holu u Njujorku, 24. septembra ove godine. Tom prilikom će se američkoj javnosti predstaviti spektar izuzetnih sprskih izvođača koji žive u Velikoj jabuci i njihova ljubav prema negovanju srpskog melosa, ritma i izraza.

Muzika petak 21.09. 19:28 Komentara: 7

Jubilarni BEMUS ugostiće svetske muzičke zvezde

Pedeseti, "Zlatni BEMUS", treba da ispuni mnoga očekivanja – da podseti one sa malo dužim sećanjem na dane najvećih uspeha, kada su u Beogradu gostovali najveći svetski umetnici i ansambli; da osvetli onu dimenziju svečarskog, sadržanu u samom nazivu manifestacije, koja u godini jubileja nameće potrebu za naročitim sjajem; da oda priznanje onim ansamblima iz Srbije koji su, takoreći, podigli BEMUS i bili stožeri programa tokom njegovog postojanja; i konačno, da osvetli pravac kojim će se ova višedecenijska manifestacija kretati u novom milenijumu, u vreme kada tehnologija u velikoj meri potiskuje umetničke sadržaje i načine prezentacije umetnosti iz prošlosti.

Muzika sreda 19.09. 15:25 Komentara: 0

Svečano otvaranje sezone Beogradske filharmonije počinje spektaklom

Svečano i sasvim nesvakidašnje otvaranje sezone Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za 21. septembar na Kolarcu u 20 časova. Filharmonija obeležava 100 godina od prvog izvođenja jedine Bartokove opere "Zamak Plavobradog", zbog koje će dvoranu Kolarca pretvoriti u modernu opersku scenu.

Muzika sreda 19.09. 09:41 Komentara: 4
strana 1 od 23 idi na stranu