Afrička duša i makedonske note – vatromet emocija u Beogradu VIDEO

Femi Kuti, bend “Pozitivna sila“, Makedonska filharmonija, Donji grad Kalemegdana, prijatna letnja noć – recept za muzički spektakl i vatromet emocija koje nedostaju današnjem Beogradu.

Kultura

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Petak, 14.09.2018.

10:15

Afrička duša i makedonske note – vatromet emocija u Beogradu VIDEO
screenshot

Ljubitelji zvuka legende afrobita su, za razliku od njegovog prošlogodišnjeg gostovanja u srpskoj prestonici imali priliku da vide nešto potpuno novo – savršen miks ideje afričke muzike i osećaja za ritam, takt, notu koji se smatra jednim od zaštitnih znakova makedonskog naroda.

Cele večeri Kuti je fenomenalno balansirao između uloga pevača, svirača, dirigenta svog benda i “kopilota“ lidera Makedonske filharmonije Džijana Emina, koji je prelistao od početka do kraja celu knjigu sa partiturama, uz pritom savršen odabir trena za neizbežnu improvizaciju i vraćanje na ono što je planirano i već usvirano.

Dodatnu čar performansu donele su pevačice pratećih vokala, koje su svojim plesom i kostimografijom više ličile na nekakve afričke dodole, spremne da dozovu kišu emocija u Donji grad beogradske tvrđave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: