Prorock, Atheist Rap i Kanda Kodža i Nebojša za zatvaranje Beer Gardena

Beer Garden je ove godine bio i SubBeerni Centar - letnja oaza spakovana u debelom šumskom hladu, na samom početku makiške strane Ade Ciganlije. Dva meseca su Beograđani i gosti našeg grada uživali u dobrom penušavom gutljaju i u velikom broju koncerata kako afirmisanih bendova koji su na Adu dolazili iz svih pravaca regiona, tako i u mladim nadama, kojima je upravo bina Beer Gardena bila odskočna daska za dalji rad.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

09:30

Prorock, Atheist Rap i Kanda Kodža i Nebojša za zatvaranje Beer Gardena
Foto: Thinkstock

SubBeerni centar ove nedelje završava letnju sezonu na Adi Ciganliji, na Beer Gardenu. Pre nego što se vrati u Cetinjsku ulicu, kraj uspešnog koncertnog leta obeležiće spektakularnim programom: besplatnim koncertima grupa Prorock 29. avgusta, Bitipatibi 30. avgusta, Atheist Rap i Navy Ne obećava 31. avgusta, a 1. septembra nastupiće Kanda Kodža i Nebojša.

Prorock iza sebe ima preko 2.000 nastupa širom Srbije i regiona. Poznati su po šarenolikom repertoaru, prvenstveno baziranom na tvrđem zvuku (Rock / Hard-Rock 70'-80'), a obogatili su i svoju izvedbu sa pop-disco hitovima u svom maniru.

BITIPATIBI neopsihodeličnim zvukom i intimnim, emotivnim tekstovima opisuje atmosferu na sebi svojstven, gotovo mesečarski način. Popularni su širom regije, a njihov drugi album "Lešnici Divlji 2" našao se na listama najboljih izdanja u regiji. Njihova posebnost najviše se krije u vokalu Une Gašić, a postavu benda čine i saksofonista Dušan Petrović, Dragan Knežević na gitari, Dejan Toškov na bas gitari i Ernest Džananović na bubnjevima. U svoj magični svet odvešće nas u četvrtak 30. avgusta sa početkom u 21h.
Foto: Promo
A 31. avgusta ,,dede se vraćaju u grad". Tako momci iz Atheist Rap-a sami sebe prozivaju, a u stvari im je energija eksplozivna kao i pre 29 godina kada su nastali. To svakim koncertom dokazuju iznova! Poslednjih godina Atheisti su dosta nastupali po zapadnoj Evropi. Kao jedini predstavnici ex-YU prostora učestvovali su na Rebellion festivalu u Blekpulu, koji je protekao u obeležavanju jubileja 35 godina postojanja punk pokreta u Britaniji i svetu. Posle toga su održali tri turneje po zapadnoevropskim državama, a tokom poslednje turneje zabeležili su veliki broj nastupa po Nemačkoj, Austriji, Češkoj i Slovačkoj. Njihovi gosti biće Navy Ne obećava, bend koji potiče iz mračnih prostorija BIGZ-a, a koji je publiku šarmirao hit singlom "Kventin Tarantino". Početak programa u petak najavljen je za 22h.

U subotu, 1. septembra, Beer Garden zatvoriće Kanda Kodža i Nebojša, bend za kojim interesovanje verne beogradske publike ne jenjava. A puls publike pomno slušaju. Ugođaj koji su priuštili festivalskim nastupom na Belgrade Beer Fest-u samo je zagolicao maštu njihovih bronih fanova. Zato su i odlučili da se sa njima druže ponovo! Celovečernji koncert zakazali su za subotu, na Beer Gardenu - na makiškoj strani Ade Ciganlije, počev od 22h.

Podsećamo da je ulaz na sve koncerte na Beer Gardenu besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: