Drumelody posle Novog Sada i u Beogradu

Sarajevski artist Berin Tuzlić aka dRUMELODY održaće promociju svog novog albuma "Hyperbola", 11. jula u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Nakon promocije "Hyperbole" u regionu, na red je došao i Beograd. Novosadska publika je već imala prilike da čuje dRUMELODY u aprilu, dok su mnogi Beograđani uživali u njegovom neobičnom live act-u na ovogodišnjem festivalu Dev9t.

Ovog puta u "Telmi" posetioci će imati priliku da uživo čuju neke od najvećih dRUMELODY hitova, kao i da uživaju u druženju sa ovim autentičnim artistom.

Ono što dRUMELODY čini tako posebnim i drugačijim u odnosu na druge izvođače je to što je on istovremeno i DJ i perkusionista, s tim što bubanj kao instrument vodi glavnu reč, posebno na live nastupima na kojima Tuzlić korespondira sa muzikom na jedinstven i upečatljiv način.

Svoje muzičko putovanje dRUMELODY je započeo 2010. iz potrebe za multimedijalnim izražavanjem.

Kao takav, ovaj specifični audio vizuelni koncept vođen dirigentskom bubnjarskom palicom, kombinuje i električni i akustični bubanj, šumove, muziku i film, ali i različite tehnike akustičnih i elektronskih ritmova, “lupova” i muzičkih instrumenata sa vizualizacijama pesama kojima zaokružuje celokupni “live” doživljaj.

Svojim live actom dRUMELODY privlači pažnju i van regionalnih granica pa tako beleži i nastupe u Berlinu, Amsterdamu,Talinu, Dubaiju…

Nesvakidašnji spoj stripa, animacije, filma i muzike u jedan organizam koji dalje živi i razvija se, u neku drugu dimenziju. A publika ima priliku da muziku doživi na jedan sasvim drugačiji način.

Muzika

Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na "Boljšoj" festivalu

Na trećoj večeri festivala "Boljšoj", koncert je održao Denis Macujev, jedan od najboljih pijanista današnjice. Publika je imala prilike da uživa u zvucima Rahmanjinovljevog koncerta za klavir i orkestar u ce-molu, i Geršvinovom "Rapsodijom u plavom" u pratnji Simfonijskog orkestra Boljšoj, pod dirigentskom palicom maestra Ivana Josipa Skendera.

Muzika utorak 17.07. 08:50 Komentara: 0

Kusturica na Mećavniku otvorio "Boljšoj" festival

Šesti festival ruske klasične muzike "Boljšoj", na kojem učestvuju mladi muzički talenati iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, svečano je u Drvengradu otvorio idejni tvorac te manifestacije Emir Kusturica istakavši da je divno da postoje mesta do kojih se stiže bez "crvenog tepiha".

Muzika nedelja 15.07. 10:36 Komentara: 6

Exit od starta snažno pred 44.000 ljudi

Prve večeri Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu pokrenuto ovogodišnje izdanje zvanično najboljeg evropskog festivala "Exit", a sudeći da je bilo 44.000 ljudi, organizatori očekuje da će ovo biti jedna od najupečatljivijih manifestacija.

Muzika petak 13.07. 11:35 Komentara: 20
strana 1 od 1306 idi na stranu