Divanhana i Suzan Kardeš na otvaranju "Todo Mundo"

Sedmo izdanje beogradskog "world music" festivala "Todo Mundo" počinje 30. avgusta u Kolarčevoj zadužbini nastupom sarajevske sevdah atrakcije "Divanhana".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 06.07.2018.

13:29

Divanhana i Suzan Kardeš na otvaranju
Foto Divanhana

Njihova gošća biće poznata turska pevačica i glumica Suzan Kardes, sa kojom su nedavno objavili zajednički album simboličnog imena "Kardes" (što znači stariji brat na turskom).

Nakon objavljivanja albuma "Zukva" i "Live in Mostar" grupa "Divanhana" je širom Evrope održala više od 120 koncerata, otpočevši u istom periodu saradnju sa turskom pevačicom, čiji se lik i glas mogu čuti i u popularim turskim serijama.

Posle uspešnog koncerta u Istanbulu i objavljivanja albuma u zemljama bivše Jugoslavije i Turskoj, održali su u Bosni četiri rasprodata zajednička nastupa.

"Divanhana" se sa zadovoljstvom vraća u Kolarac, koji su pre dve i po godine podigli na noge.

Na koncertu će predstaviti album "Kardes" skrojen od 10 numera, a iz Turske će, uz pevačicu, doći i virtuozni klarinetista Junus Emre Elek.

Predgrupa će biti mađarski sastav "Csangallo", koji spaja muziku Čango Mađara sa zvucima Balkana.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 800 i 1.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: