Frontmen Guns N' Roses: Otac me je zlostavljao, a očuh tukao

Kontroverzni roker Eksl Rouz, frontmen grupe Guns N' Roses, poznat je po neobuzdanom ponašanju, tučama, tužbama, ali pre svega po svom odličnom vokalu. Njegov apetit za destrukcijom i opasnim ponašanjem ima korene u divljoj i problematičnoj mladosti i detinjstvu.

Izvor: B92, express.hr
Podeli
Foto Getty/Mike Coppola
Foto Getty/Mike Coppola

Kratko je u braku bio sa Erin Everli, koji je započeo tako što se pojavio kod nje kući i rekao da će da se ubije ukoliko se ona ne uda za njega.

"Ponekad smo bili divni jedno prema drugome, jer su deca u nama bili najbolji prijatelji. Ostatak vremena je bio pakao", rekao je Rouz o ženi koja je bila inspiracija za veliki hit "Sweet Child O' Mine".

Nakon Everli, bio je u vezi sa manekenkom Stefani Sejmor, čiju smrt je oplakovao u "November Rain". Kada su 1993. godine raskinuli veridbu, Rouz je tužio Sejmor zbog napada, a manekenka je podigla protivtužbu i rekla da se branila od agresivnog rokera. Na kraju su postigli vansudsko poravnanje.

Kako kaže Eksl, živi kako i peva, a iza sebe ostavlja niz uništenih hotelskih soba, napuštenih žena i divljih koncerata. Bio je problematičan i kao tinejdžer, pričaju oni koji su ga tada poznavali, a bio je i super inteligentan, ali u isto vreme i očajan učenik.

Padao je razrede i ponavljao ispite. Kada bi se malo potrudio uvek bi bio u top tri odsto učenika po rezultatima. Svaki put kada bi pao razred ili izleteo iz škole počeo bi, kaže u polu - šali, da smišlja sopstveni program.

"Morao sam da čitam knjige, pevam pesme i crtam slike stvari koje me uopšte ne zanimaju. Kada sam na kraju skroz napustio školu napokon sam imao priliku da se bavim temama koje mene zanimaju, to je bila kao neka Ekslova škola", rekao je frontmen Guns N’Roses o svom školovanju.

Muzikom je morao da se bavi tako da njegov očuh za to ne sazna, jer mu je vera branila (bio je pentekostalni sveštenik) da se u kući sluša glasna muzika.

"Prijatelji bi me pozvali i puštali mi hitove preko telefona, a ja bi se pravio da razgovaramo", kaže Eksl o tome kako je pratio rok scenu kao klinac.

Foto Getty/Gustavo Caballero
Foto Getty/Gustavo Caballero

Guns N’ Roses zabranjen u Sent Luisu

Znao je i da se potuče sa fanovima, pa je tako 1991. godine u američkom gradu Sent Luisu skočio sa bine i nasrnuo na obožavatelja koji je sa sobom nosio kameru, što je bilo strogo zabranjeno. Vratio se na binu, razbio kameru o pod i na mikrofon rekao da "zahvaljujući jadnom osiguranju ja sada idem kući".

To je započelo kolektivnu tuču koja je rezultirala sa 60 povreda, 16 hapšenja i 200.000 dolara kazne. Do danas su strogo zabranjeni u Sent Luisu.

Redovan u zatvoru

On i njegovi prijatelji su, kaže pevač, neprestano bili u nevolji. Redovno su se "sastajali" i sa policijom, a na tu temu je u njegovom rodnom Lafajetu u Indiani sačuvano mnogo pisanih dokaza.

"Mesece sam proveo u zatvoru zbog različitih s**nja, onda sam shvatio da ako se ne priberem da ću život provesti iza rešetaka. U Lafajetu su nas policajci mrzeli. Dizali su tužbe čak i kada bi frajer sa kojim sam se potukao rekao da ne želi da me vodi na sud", rekao je Ekls u jednom intervjuu.

Čak do svoje 17. godine života verovao je da mu je očuh biološki otac, a istinu je shvatio kada je kod kuće pronašao neke dokumente iz kojih je shvatio istinu. Onda je promenio ime iz Vilijam Brus Bejli u Vilijam Brus Rouz Džunior.

Međutim i biološki otac i očuh, kako je rekao, bili su čudovišta. Njegova majka je imala samo 16 godina kada je ostala trudna, a nakon razvoda Eksla, koji je tada imao dve godine, oteo je otac.

Kada je odrastao Eksl se podvrgnuo kontroverznoj regresijskoj terapiji kroz koju osoba može da se priseti bivših života, ali i sećanja iz ranog detinjstva.

Bio sam neželjeno dete

"Sećam se otmice, igle i groznih trenutaka. Tata me je seksualno zlostavljao, a bio je grozan i prema mami. Zato i imam tako s**ban odnos sa ženama i seks povezujem sa moći", rekao je jednom iskreno.

Dodaje i da njegov odnos sa majkom nije bio ništa zdraviji. Bio je, kaže, oduvek svestan da je bio neželjeno dete, a kada je u njihov život ušao očuh, mama je baš uvek stavljala njega ispred sina, prenosi Express.

"Gledala je kako me otac mlati i nikada nije stala na moju stranu. Moj očuh je najopasnije stvorenje na svetu", rekao je Rouz o svom očuhu koji je ujedno i otac njegove polusestre Ejmi Bejli koja je godinama vodila fan klub benda i putovala sa njima.

"Nije nam dao da gledamo scene ljubljenja ili seksa, bilo smo toliko indoktrinirani da smo upozoravali jedno drugo ako ne bi na vreme okrenuli glavu od televizora. Ejmi i mene tukao je čim bi se ukazala prilika", rekao je poznati pevač koji je verovatno jedino sa sestrom, kada je reč o ženama u njegovom životu, imao normalan odnos.

Za veliki deo svojih problema Rouz okrivljuje pranje mozga koje je doživeo kao tinejdžer. Zbog toga, navodi, ne poštuje religiju iako i sam u nešto veruje. Iako mu je zbog trauma dijagnostikovana manična depresija i propisana terapija, Rouz je odbijao da se leči.

Upravo se tada okrenuo "prirodnim" lekovima i regresoterapiji preko koje se, kako kaže, setio ne samo zlostavljanja od strane biološkog oca već i prošlih života.

Muzika

Muzička elita na Kalemegdanu

Festival povezivanja muzičara domaće scene i alumnija i studenata čuvenog Berklee College of Music održaće se na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu 6. i 7. avgusta

Muzika četvrtak 26.07. 15:01 Komentara: 0
strana 1 od 21 idi na stranu