"Alternativni rok više ne postoji"

Bubnjar benda Foo Fighters Tejlor Houkins smatra da alternativni rok više ne postoji.

Izvor: NME, N1
Podeli
GettyImages
GettyImages

Houkins je, gostujući na radiju "Beats 1", ocenio je da je objavljivanje albuma "Nevermind" benda Nirvana 1991. godine predstavljalo "smenu straže" i kraj onoga što su ljudi tada zvali plastični "hair" metal, piše NME.

"Baš sam pre neko veče, dok sam bio na bini sa Ekslom (tokom zajedničkog nastupa Foo Fightersa i Guns 'N' Roses na festivalu u Firenci), shvatio da su oni prvi zagolicali ono što će postati alternativni rok. Kada sam prvi put preslušao 'Appetite For Destruction' zvučao je sirovo i videlo se da ima opasnosti u tom bendu", rekao je Houkins.

Iako su pesme iz tog perioda, kako kaže, i danas žive, Houkins smatra da alternativni rok više ne postoji, prenosi N1.

"Mi smo samo gomila tata koji sviraju muziku. Sve to je otišlo u drugi plan", ocenio je on.

Pogledajte kako je izgledao zajednički nastup Foo Fightersa i Guns 'N' Roses u Firenci:

Muzika

Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na "Boljšoj" festivalu

Na trećoj večeri festivala "Boljšoj", koncert je održao Denis Macujev, jedan od najboljih pijanista današnjice. Publika je imala prilike da uživa u zvucima Rahmanjinovljevog koncerta za klavir i orkestar u ce-molu, i Geršvinovom "Rapsodijom u plavom" u pratnji Simfonijskog orkestra Boljšoj, pod dirigentskom palicom maestra Ivana Josipa Skendera.

Muzika utorak 17.07. 08:50 Komentara: 0

Kusturica na Mećavniku otvorio "Boljšoj" festival

Šesti festival ruske klasične muzike "Boljšoj", na kojem učestvuju mladi muzički talenati iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, svečano je u Drvengradu otvorio idejni tvorac te manifestacije Emir Kusturica istakavši da je divno da postoje mesta do kojih se stiže bez "crvenog tepiha".

Muzika nedelja 15.07. 10:36 Komentara: 6
strana 1 od 1306 idi na stranu