Incident na pomolu: Muzičar optužen za plagiranje svog najvećeg hita

Poznati britanski pevač Ed Širan optužen je za plagiranje delova pesme "Let's Get It On" koju potpisuje američki kantautor Marvin Gej.

Izvor: B92
Podeli

Pretpostavlja se da je pevač ukrao delove klasika iz 1973. godine za svoj najveći "Thinking Out Loud" koji je danima bio prvi na muzičkim listama, piše "Bi-Bi-Si".

Prema pravnim dokumentima, u pesmi Eda Širana prekopirane su "melodija, ritam, harmonija, bubnjevi, bas linija, sinkopacija i tempo".

Kako je poznato, njega je tužila kompanija Structured Asset Sales koja poseduje deo autorskog prava pesme legendarnog američkog muzičara Marvina Geja.

Ipak Ed, koji se ranije suočavao sa pravnim postupkom u vezi sa istom pesmom i dalje ostaje pri svom stavu, negirajući da je pesma plagijat.

Američki mediji tvrde da Širanu preti kazna od stotinu miliona dolara.

Muzika

Darko Rundek i Ekipa imaju novi letnji singl "Pješčane oluje"

Po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima "Pješčane oluje" su zapravo originalna verzija pesme "La Comedie de Sens" sa albuma "Ruke" (2002). Kada je Rundek okupio prošle godine prateći bend Ekipu, za koncertni projekt "Apocalypso NOW", "Pješčane oluje" su tada "uskrsnule u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih suradnika".

Muzika četvrtak 28.06. 15:26 Komentara: 9
strana 1 od 19 idi na stranu